Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

20. 01. 2018. 11:38 >> 19:38
10

VUČIĆ NA KOSOVU

Srbi da ostanu na svojim ognjištima

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Banjskoj na Kosovu da će Beograd i Priština razmjenjivati informacije o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi, a kosovske vlasti to nijesu odobrile.


"Mi ćemo razmjenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvari biti jasnije", rekao je Vučić u manastiru Banjska.

Vučić je kazao da ima tri poruke za Srbe, prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbjednost i treća da vlast Srbije mora da se obračuna sa kriminalom i korupciji u sopstvenim redovima.

"Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a država Srbija je pomagala i pomagaće više u budućnosti. Došao sam da razgovaram o bezbjednosti Srba, o tome koji organi su tu da im tu bezbjednost garantuiju", rekao je Vučić.

On je poručio da je došao i da Albancima kaže da nerijetko imaju različite interese sa Srbima, ali i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir. 

"Da višedecenijske i viševjekovne razmirice riješimo, da obezbijedimo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu", rekao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније