Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 01. 2018. 22:34 >> 23:19
30

VUČIĆ PORUČIO

"Zbog Amfilohija bio na ivici suza"

Predsjednik Srbije i SNS-a, Aleksandar Vučić, saopštio je večeras da ne može da krije da su ga pogodile riječi mitropolita Amfilohija i da je zbog njih bio na ivici suza.

Vučić je, gostujući na RTS-u, poručio da ipak neće da odgovara Amfilohiju, jer neće da govori loše o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. On je saopštio da je najbolji komentar na izjavu Amfilohija dao patrijarh SPC Irinej.

"Veoma sam mu zahvalan na tome. Otkriću vam nešto, nije mene pogodio apel koji potpisuju oni, ali me jesu pogodile riječi mitropolita Amfilohija i neću to da krijem. Pogodilo me i to ukoliko je vladika Teodosije potpisao taj Apel za Kosovo i Metohiju, jer ne znam da li je.... Ako neko zna koliko sam uradio za Kosovo, onda to zna vladika Teodosije," kazao je Vučić.

"Ja neću da odgovaram Mitropolitu Amfilohiju jer neću da govorim loše o Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Neću da dijelim narod. O meni će da sude djela, ali ja protiv njih neću da govorim," kazao je Vučić.

Na pitanje da li je zadovoljan ulogom Srpske crkve u društvu danas Vučić je odgovorio:

"Nije moje da komentarišem ulogu crkve, kao što nije njihovo da uvijek komentarišu ulogu države, ali mi s vremena na vrijeme želimo da čujemo i njihovo mišljenje. Ne smeta mi slobodno izraženo mišljenje Amfilohija Radovića, ali su me njegove riječi veoma pogodile lično jer mislim da to ničim nisam zaslužio, mislim da sam bio na ivici i da suzu pustim jer su me zaista pogodile njegove riječi. Ne pogađaju me izjave političkih protivnika, ni kad viču Vučiću pederu, ali me ovo pogodilo," istakao je on.

Dodao je da su odnosi Srbije i Crne Gore pristojni.

"Dali smo novac za izgradnju Srpske kuće, imamo korektan odnos sa crnogorskim vlastima.", rekao je Vučić.

Kako je i najavio prije nekoliko dana, Vučić je tako odgovorio mitropolitu Amfilohiju koji je prije nedjelju dana saopštio da se plaši da Vučićeva politika vodi izdaji Srbije i Kosova, te da je upravo zbog toga Vučić promijenio svoju ideologiju. Amfilohije je kazao da su potpisali Apel za odbranu Kosova baš "zbog nepovjerenja i kombinacija koje se prave".

Oštre reakcije tada su stigle od zvaničnika Srbije.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније