Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 05. 2017. 11:36 >> 11:37
9

"VIŠE SE NE LAŽEMO"

Vučić: Odnosi sa CG daleko od loših

Odlazeći premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u regionu Balkana ima mnogo tenzija, i da je potrebno uložiti mnogo napora da se odnosi poboljšaju, ali da su ti problemi sada makar jasno izraženi i više se ne stavljaju pod tepih kao ranije.

Na završnoj konferenciji za novinare, Vučić je rekao da to i nije tako loše jer "jedni druge više ne lažemo", pa tako i Hrvatska zna šta misli Beograd a Srbiji zna na kojim je pozicijama Zagreb.

Govoreći o odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, Vučić je rekao da mu se čini da je izgrađena određena vrsta povjerenja, dok su odnosi sa Crnom Gorom i Makedonijom "daleko od loših", iako bi uvijek po nešto moglo da se popravi.

"Odnosi Beograda i Prištine su najkomplikovaniji i tu nam predstoje teški razgovori", rekao je Vučić i dodao da je i pored toga uvek bolje da se razgovara.

Govoreći o sve češćem pominjanju ideje Velike Albanije, Vučić je rekao da uprkos pričama da su to bajke i izmišljotine on misli da taj cilj itekako postoji, jer nije slučajno to što se ta ideja tako često pominje.

"Ako nešto ponovite milion puta, a priča se da su to bajke i izmišljotine, onda vam to, ipak, nešto znači. Ipak vam je to cilj, mada ja mislim da je neostvariv. Daćemo sve od sebe da se ne ostvari", rekao je Vučić.

On je rekao da će kao predsjednik Srbije imati cilj da unaprijedi odnose u regionu.

Vučić je rekao da je je Srbija popravila svoj ugled u svijetu, ali da on time još nije sasvim zadovoljan i da država mora još mnogo da radi na dobijanju šire podrške međunarodne zajednice i produbljivanju odnosa sa Rusijom, Kinom i SAD.

Nova Vlada i premijer biće poznati do 20. juna

Vučić je izjavio je da će ime novog premijera i sastav nove Vlade Srbije biti poznat do 20. juna. 

"Rekao sam da ću na inauguraciju moći da primim cijelu Vladu. Tako negdje do 20. juna biće poznato", rekao je danas Vučić na posljednjoj konferenciji za novinare u premijerskom mandatu.

On je dodao da odluku o tome ko će biti novi predsjednik Vlade Srbije nije donio.

"Nijesam odlučio, inače bih vam rekao. Ići ćemo u Skupštinu Srbije između 12. i 18. juna", rekao je Vučić.

On je ponovio da će njegova inauguracija na dužnost predsjednika Srbije biti održana 23. juna, a ranije je rekao da očekuje dolazak predsjednika i predsjednika vlada država u regionu.

Vučić je rekao da Vlada ne bi mogla da postigne uspeh bez podrške građana Srbije, "kao i želje da mijenjamo zemlju, ali i sebe".

On je dodao da očekuje privredni rast od tri odsto, poručivši da te brojke moraju biti još veće, kako bi stigli zemlje Evropske unije.

Vučić je iznio očekivanje da će plate i penzije u javnom sektoru biti povećane do kraja godine, kao i da će biti uvećana i minimalna zarada.

"Ne mislim da ostajem na vlasti još deset godina"

Vučić je danas izjavio da će uskoro građanima saopštiti od kojeg trenutka više neće biti predsjednik Srpske napredne stranke (SNS).

On je rekao da će, kada preuzme predsjedničku funkciju obavijestiti građane i o tome, jer ne misli da ostaje na vlasti još deset godine ali i zbog toga što misli da Srbija treba da bude normalna zemlja i da neki mladi ljudi treba da dobiju šansu da nastave taj put.

"Ne mislim da ostajem na vlasti još deset godina, iako bi neki pomislili da ostanu na vlasti 20 godina, kada bi imali i upola manju podršku od mene", rekao je Vučić na pitanje da li će ostati predsjednik SNS i nakon što preuzme predsjedničku funkciju.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније