Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Blic,I.Š. ]

28. 12. 2016. 08:35 >> 08:19

BLIC SAZNAJE

Vučić ljut zbog Dinkića i Karića

Srpski premijer Aleksandar Vučić nezadovoljan je ishodom istraga protiv Mlađana Dinkića i Bogoljuba Karića, zbog čega je, kako piše današnji Blic, tražio objašnjenje od ministarke pravde Nele Kuburović.

 

 

 

"Zar je moguće da nema nikakvih dokaza protiv Dinkića i Karića?!", pitao je premijer, koji je ranije, dok su postupci protiv njih dvojice još bili u toku, izjavljivao da Karić može da se vrati u Srbiju, ali u - zatvor, podsjeća Blic.

List navodi, pozivajući se na izvor iz vlade, da su vijesti da je Tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja Dinkića i Karića izazvale ljutnju premijera Vučića, opisujući njegov sastanak s ministarkom pravde.

Vučić je podigao glas, u razgovoru s minstarkom Kuburović, koja "se branila da je Tužilaštvo samostalan organ i da ona nema načina da utiče na odluke o Dinkiću i Kariću", navodi list.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u ponedjeljak je obustavilo istragu protiv Dinkića, a u utorak je saopštilo da je isto učinilo sa istragom protiv Karića.

Istraga protiv Dinkića je od 30. decembra 2014. godine sprovođena zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja, zaključenjem sporazuma sa 13 poslovnih banaka kojima im je krajem 2002. godine bez naknade na period od tri godine data na korišćenje imovina tadašnje Savezne republike Jugoslavije koju je koristila Narodna banka Jugoslavije.

Istraga protiv Karića vođena je povodom osnivanja "Mobtela" i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније