Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Tanjug; Objavio: I. P. ]

07. 12. 2016. 10:05 >> 09:50

MIŠČEVIĆ SIGURNA

Bez naznake blokade poglavlja

Šefica Pregovaračkog tima sa EU, Tanja Miščević, vjeruje da će naredne nedjelje biti otvorena tri pregovaračka poglavlja i da nema naznake o nekim blokadama.

"Čuli smo komesara Hana koji je rekao da najmanje jedno poglavlje može biti otvoreno, poglavlje 5 - javne nabavke, ali ja sam veliki optimista i taj optimizam za poglavlja 25 i 26 ne baziram na želji, već činjenici da su to oblasti sa napretkom u godišnjem izvještaju", rekla je Miščević gostujući u Dnevniku RTS-a.

Dok u vezi sa poglavljem pet izgleda nema nedoumica, konačni odgovor svih zemalja članica čeka se za poglavlja 25 - nauka i istraživanje i 26 - obrazovanje i kultura. 

"Rasprava još teče, nema naznake o nekim blokadama, ali rasprava je tek prije desetak dana počela. Kako države daju zelena svjetla, mogla bi uspješno do kraja nedjelje da bude završena", rekla je Miščević. 

Na pitanje šta će biti sa politikom proširenja EU u 2017, budući da zemlje članice čekaju brojni izbori, da je još u toku migrantska kriza, ona je odgovorila da je politika proširenja jedna od najuspješnijih politika EU. 

"Ona je interesantna za sve koji žele tu da žive, a države Zapadnog Balkana i Srbija jesu jedan od važnih podsjetnika zašto ona treba da postoji", smatra šefica srpskog pregovaračkog tima. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније