Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 05. 2013. 21:12 >> 21:12

BEOGRADU

Vestervele: Implementacija ključna

Početak primjene briselskog sporazuma ključan je preduslov napretka Srbije ka EU, poručio je šef njemačke diplomatije Gvido Vestervele po dolasku u Beograd.

Vestervelea je dočekao vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić koji je izjavio da je uvjeren da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora o pristupanju EU. Poslije datuma ne očekujemo pohvale, već konkretnu podršku, rekao je Vučić.

"Nismo nikada od Njemačke tražili nešto vezano za sporazum i datum pregovora, ali sada očekujemo pomoć za ekonomski razvoj Srbije i mnogo više investicija", rekao je Vučić.

Vestervele je izjavio da je 19. aprila u Briselu postignut istorijski sporazum Beograda i Prištine, ali da je sada prijeko potreban dogovor oko plana primjene.

Prema njegovim riječima, implementacija treba da se odvija korak po korak, a ne odjednom, ali neki opipljiv napredak mora biti postignut.

Vestervele će sjutra razgovarati i sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i šefom srpske diplomatije Ivanom Mrkićem.

Nakon Beograda, Vestervele ćer posjetiti i Prištinu, uoči 21. maja i novog susreta u Briselu Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija, na poziv visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, na kojem će tema biti primjena sporazuma o normalizaciji odnosa, postignutog 19. aprila. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније