Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 05. 2013. 18:22 >> 18:23
2

RAZUMIJE STRAHOVE, ALI…

Vučić: Sporazum se mora sprovesti

Prvi potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da briselski sporazum mora biti sproveden, a samo je pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa Kosova, i dodao da će Srbija učiniti sve da dobije datum za početak pregovora sa EU, a da ne sruši svoju državnost.

"Ako sporazum sa Prištinom potpiše neko iz Vlade i to prihvati Skupština, onda je jasno da se mora sprovoditi. Samo je pitanje kako da to uradimo sa saglasnošću našeg naroda, a ne protiv njegove volje", rekao je Vučić za B92 i najavio da će u periodu od 7. do 12. maja otići na sjever Kosova.

Naveo je da se do rješenja može doći i da sve više ljudi na sjeveru Kosova to razumije i "zna da ne mogu nekakve marginalne grupe da mijenjaju volju naroda u Srbiji i da mijenjaju vlast u Srbiji iako se nekima to prvih dana učinilo da mogu".

Prema njegovim riječima, Beograd razumije strahove Srba sa sjevera Kosova i to pokazuje velikim strpljenjem, trpeljivošću, čak i kako je rekao "neodgovaranjem na prljavu kampanju koja se protiv vodi".

Vučić je dodao da očekuje da se razgovori nastave, ističući da s druge strane, i u Briselu moraju da znaju da može biti implementirano samo ono što je napisano u sporazumu.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније