Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

11. 03. 2024. 09:23 >> 09:29
27
Čitaj mi:

VUČIĆ I DAJKOVIĆ

"Srbija faktor stabilnosti u regionu"

Srbija je doživjela renesansu u posljednjoj deceniji, postala je ekonomski jaka zemlja, vojna sila, faktor stabilnosti u regionu i zemlja u koju je podjednako zagledan i istok i zapad, kazao je predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković na sastanku sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Imao sam čast da se u Beogradu sastanem sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Srbija je doživjela renesansu u poslednjoj deceniji: Postala ekonomski jaka zemlja, vojna sila, faktor stabilnosti u regionu i zemlja u koju je podjednako zagledan i istok i zapad, ali i svi Srbi širom svijeta koji se raduju uspjesima Srbije, kao svojim lično", kazao je Dajković. 

"Ipak, posebno bih naglasio da Srbija kojom rukovodi Aleksandar Vučić nije priznala tkz. Kosovo, nije uvela sankcije Rusiji, nije ušla u NATO pakt i nije zaboravila Srbe u regionu, čak naprotiv: štiti ih i pomaže više i jače nego ikad", dodao je Dajković. 

Kako je istakao, dok je većina političke elite zagledana ka Briselu i Vašingtonu, njegove oči će uvijek gledati ka Beogradu i braći.

"Vrijeme je pokazalo da nemamo bližeg saveznika od naše Srbije koja nas je hranila onda kad niko nije htio. Liječila. Pomagala. Čuvala od nas samih, a nerijetko i od naše bruke. Sve navedeno je za mene dovoljno da poručim predsjedniku Vučiću: Hvala Vam, dragi prijatelju i predsjedniče, što ste sačuvali obraz srpskog naroda u teškim vremenima. Neka Bog čuva Srbiju i Crnu Goru, dva oka iste glave” zaključio je Dajković.

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније