Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 06. 2023. 16:04 >> 16:05

OSUDILI ČIN

Demokrate: Prijetnje na ceduljici znak nedostatka hrabrosti

Demokratska Crna Gora oštro osuđuje prijetnje upućene predsjedniku Odbora direkora podgoričke "Čistoće" Milanu Vukadinoviću i traži da se počinilac hitno privede pravdi.

"Šta drugo i očekivati od onih koji očigledno imaju samo hrabrosti da vršeći krivična djela nezakonito troše novac gađana na ispunjavanje svojih ličnih i partijskih prohtjeva? Mala, smotana cjeduljica pod brisačem vozila predsjednika Odbora direktora podgoričke "Čistoće" Milana Vukadinovića, znak je za nedostatak hrabrosti onih koji su vršili krivična djela, a isto tako nedvosmislen pokazatelj da u svim nedavno otkrivenim djelima koja su u prethodnom periodu prezentovana postoje dokazi za ozbiljna krivična djela učinjena od strane organizovane grupe koji su zloupotrijebili službeni položaj u gradskim preduzećima. Jer, ako nije tako, čemu onda strah?", piše u saopštenju Demokrata.

Podsjećaju da je Vukadinović u prethodnom periodu izvijestio javnost o nezakonitom radu i malverzacijama bivšeg rukovodstva preduzeća i upoznao građane gdje je trošen njihov novac.

"Dok je grad u svojim pojedinim djelovima "grcao u nečistoći", pojedini čelnici preduzeća ''Čistoća'' "grcali su" u stotinama hiljada nezakonito potrošenog novca krivotvorenjem završnih računa i skrivanjem revizorskih izvještaja. Ovo privredno društvo je time osiromašeno, ostavljeno u milionskim dugovima, u ozbiljnim problemima i haosu kakav se rijetko viđa. Mafija koja stoji iza ovakvih i sličnih postupaka neće uplašiti organe upravljanja niti ovog, niti bilo kog drugog preduzeća u Crnoj Gori, već će upravo ovim svojim mizernim i kukavičkim djelima biti upravo vjetar u leđa da se hrabro krene u borbu protiv kriminala i korupcije na svim nivoma. Za takvu borbu smo se godinama spremali i od takve borbe nikad nećemo odustati", navode iz Demokrata.

Poručuju da će korupcija i kriminal unutar ovoga ili bilo kog drugog preduzeća biti zaustavljeni, a zakonito i domaćinsko poslovanje obezbijeđeno.

"Dok mi spremamo još jači udar na mafiju, pozivamo sve organe upravljanja u drugim preduzećima da pročešljaju dokumentaciju i utvrde sve eventualne nepravilnosti i istjeraju mafiju iz javnih preduzeća. Pozivamo nadležne državne organe da zaštite Milana Vukadinovića i njegovu porodicu, otkriju počinioce i omoguće da organi upravljanja nastave da rade nesmetano i u skladu sa Zakonom, kako bi obezbijedili zakonito poslovanje i konsolidaciju finansija u svim javnim preduzećima", zaključuje se. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније