Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ I. P. ]

08. 12. 2021. 09:49 >> 09:50

RATAŠ I BEČIĆ

Estonija prijatelj i partner CG naroda

Estonija je partner i prijatelj crnogorskom narodu, saopštio je predsjednik estonskog parlamenta Jurij Rataš tokom svečane večere koju je za delegaciju Estonije priredio šef crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić.

Iz Skupštine Crne Gore saopšteno je da je dogovoreno osnivanje Grupe prijateljstva u estonskom Parlamentu, što će, kako je potvrđeno, dodatno ojačati parlamentarnu saradnju i time unaprijediti kvalitetne prijateljske i partnerske odnose Crne Gore i Estonije.

Rataš je istakao da je postojanje Grupe prijateljstva dvije zemlje u našoj zemlji dobar primjer i sjajna ideja koja će u najskorije vrijeme postati dio estonskog parlamentarnog života.

“U ponedeljak ćemo osnovati Grupu prijateljstva, nakon značajnih kontakata koje smo ostvarili tokom ove posjete. Tako da će oba parlamenta imati grupe prijateljstva”, kazao je Rataš, uz ocjenu da su oduševljeni ljepotama Crne Gore.

On je rekao da će Crna Gora na evropskom putu imati podršku Estonije, navodeći da najvažniji benefit članstva garancija "uspostavljanja i očuvanja trajnog mira".

Predsjednik Rataš je naglasio da je “Estonija partner i prijatelj crnogorskom narodu”.

“Moramo se držati zajedno, djelovati kao tim, i podržavati jedni druge”, zaključio je Rataš, koji je Bečiča pozvao da posjeti Estoniju.

Bečić je, kako je saopšteno, istakao da mu je drago što će u estonskom Parlamentu osnovati Grupu prijateljstva, navodeći da Skupština Crne Gore na taj način ostvaruje značajnu međuparlamentarnu saradnju i unapređuje bilateralne odnose sa drugim zemljama.

“Rado ću se odazvati Vašem pozivu da posjetim Estoniju sledeće godine”, istakao je Bečić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније