Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

16. 10. 2020. 11:37 >> 11:38
4

DEMOKRATE

O imenima nakon dogovora o raspodjeli resora

Demokrate će, nakon dogovora o raspodjeli resora po demokratskim i utvrđenim principima, predložiti kandidate za funkcije u budućoj vladi koje pripadaju koaliciji „Mir je naša nacija“, saopštili su iz te partije.

Kako su naveli, pojedini mediji prethodnih dana imaju ambiciju da Demokratama i koaliciji „Mir je naša nacija“ raspoređuju resore u budućoj Vladi, služeći se prije svega špekulacijama, a ne činjenicama.

„Mi smo odgovorni politički činioci koji u ovoj fazi pregovora, razgovaraju isključivo o resorima i usmjereni su na što efikasnije formiranje Vlade Crne Gore“, kaže se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije ističu da nijedan funkcioner Demokrata nije pomenut, niti je njegovo ime razmatrano kao opcija za angažman u bilo kom resoru, iz prostog razloga što će ta tema biti na dnevnom redu tek nakon raspodjele resora.

„Na to nas obavezuje prije svega Statut, odgovornost prema građanima Crne Gore, ali i poštovanje naših funkcionera, jer ne dozvoljavamo igranje sa imenima i sudbinama ljudi“, navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni su naglasili da „ovo nije kviz ili licitacija za kupovinu vozila, već ozbiljan i odgovoran posao.

„Nakon dogovora o raspodjeli resora po demokratskim i utvrđenim principima, a shodno participaciji naše koalicije, odnosno Kluba poslanika u Skupštini Crne Gore, predložićemo kandidate za funkcije koje pripadaju našoj koaliciji“, poručile su Demokrate.

Kako su kazali, nakon što u skladu sa unutarpartijskim procedurama budu poznata imena budućih funkcionera, ona će biti saopštena javnosti.

„Na kraju, molimo pojedine medije da imaju u vidu ove činjenice i da se uzdrže od plasiranja u javnost špekulacija“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније