Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 08. 2018. 16:33 >> 20:19
16

O INICIJATIVI RUDOVIĆA

SDP i Crnogorska za procrnogorski savez

Doskorašnji potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović najavio je razgovore o objedinjavanju dijela procrnogorskih opozicionih snaga, organizacija i pojedinaca. Ideja je vrijedna pažnje, poručuju iz SDP-a, a za razgovor su spremni i u Crnogorskoj. U DF-u kažu da očekuju da će Rudović sa ideološkim istomišljenicima formirati partiju. DPS pozdravlja najavu, ali uz dozu opreza zbog onoga što se na političkoj sceni događalo u proteklom periodu.

Jalova međusobna borba koja, prema riječima Neđeljka Rudovića, karakteriše opozicionu scenu u Crnoj Gori, mora se okončati. Zato Rudović predlaže, objedinjavanje opozicionih, procrnogorskih snaga. 

"Govorio sam o konceptu koji, po mom mišljenju, jedino ima smisla u ovom momentu u jednom vrlo neozbiljnom stanju na crnogorskoj političkoj sceni, pogotovo na opozicionom polju koji ne garantuje nikakve opozicione pomake", rekao je Rudović za Radio Crne Gore.

Iz SDP pozdravljaju inicijativu Rudovića i napominju da je to u duhu njihovih političkih ciljeva tj. objedinjavanja državotvorne opozicije.

"Danas imamo političku realnost u kojoj se veliki dio opozicije, predvođen DF-om, u potpunosti vraća na nacionalističke pozicije s početka 90-tih, pa je jasno da sa takvom politikom ne može biti saradnje i da od nje treba napraviti odgovarajući otklon", rekao je Ivan Vujović.

Iz vladajuće DPS kažu da je okupljanje opozicije, koja je vjerna državotvornoj ideji, uvjek dobrodošla.

"DPS će kao i uvjek do sada sa pijetetom podržati svako iskreno udruživanje opozicije, ukoliko je osnov tog saveza odbrana interesa crnogorske države, naročito u kompleksnim i smutnim vremenima kada se pokreće lavina starih tema koje su ranjavajuće za Crnu Goru", saopštila je Aleksandra Vuković iz DPS-a za RCG.

Doskorašnji potpredsjednik GP Ura Neđeljko Rudović saopštio je da je za sada njegova inicijativa na nivou konsultacija te da o detaljima ne može govoriti.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније