Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

10. 04. 2018. 20:25 >> 20:39
3

REAGOVANJE

DPS: Bošnjak ne zna zakone

Odbornica PzP-a u Glavnom Gradu Branka Bošnjak ne samo da ne poznaje zakone ove države, već ne zna razliku između razrješenja i isteka madata, a trebalo bi, kad već o tome izvještava javnost, navodi se u reagovanju Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Bošnjak je juče navela da gradonačelnik Slavoljub Stijepović protivzakonito, godinam drži na mjestu predsjednika Komisije za želbe za zaposlene u Glavnom gradu gospođu Mišelu Manojlović, iako ta funkcija, kako je navela shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima mora biti profesionalna.

Iz DPS-a odgovaraju da najnovije reagovanje “odlazeće odbornice Branke Bošnjak obiluje neistinama te da je opet demantuju činjenice”.

Ističu da je članom 141 Zakona o državnim službenicima i namještenicima propisano da je funkcija predsjednika Komisije za žalbe profesionalna, ali na državnom nivou, ne i na lokalnom.

“Propisi o državnim službenicima i namještenicima se shodno primjenjuju na lokalnom nivou, ali isključivo po pitanjima pravnog statusa lokalnih funkcionera i lokalnih službenika i namještenika, ali ne i po pitanjima nadležnosti i ovlašćenja pojedinih organa državne uprave i državnih radnih tijela kao što je Komisija za žalbe”, poručuju iz podgoričkog DPS-a.

To je, kako navode u DPS-u, bilo izričito propisano članom 90 Zakona o lokalnoj samoupravi.

“Sve ovo bi jedan odbornik trebalo da zna, ali se odlazeća odbornica Branka Bošnjak ne interesuje za lokalnu upravu, iako uredno za to prima naknadu, i to joj, po sopstvenom priznanju, malu. Osim toga, netačno je i da je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović razriješio Mišelu Manojlović, kako to tvrdi Bošnjak, već je Manojlović istekao mandate”, navodi se u reagovanju Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Ovakvo neozbiljno ponašanje jednog odbornika, kako navode u DPS-u, možda je i razlog što ih njihovi koalicioni partneri u tri opštine ne žele u Podgorici, distancirajući se od takve politike.

“Sve su prilike da će odlazećoj odbornici Bošnjak “ odbornički mandate u narednom sazivu biti samo san”, zaključuje se u reagovanju kluba odbornika DPS-a.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније