Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

09. 04. 2018. 12:15 >> 12:28
4

BOŠNJAK SAOPŠTILA

"Stijepović zapošljava DPS vojnike"

Odbornica PzP-a u Glavnom gradu Branka Bošnjak, optužila je gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića za nepotizam i partijsko zapošljavanje u Glavnom gradu. Pozvala je Agenciju za sprječavanje korupcije da detaljno ispita slučaj Mišele Manojlović, sekretarke za lokalnu samoupravu.

“Odlazeći gradonačelniče Stijepoviću, kako to da ste protivzakonito, godinama držali na mjestu predsjednika Komisije za želbe za zaposlene u Glavnom gradu gospođu Mišelu Manojlović, iako ta funkcija shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima mora biti profesionalna, a gospođa Manojlović je ujedno i Sekretarka za lokalno samoupravu u tvojoj gradskoj Vladi”, pita Bošnjak u izjavu za medije. 

Ona kaže da je, osim nespoivosti funkcija, u ovom slučaju bio očigledan i konflikt interesa.

“Opšte poznata je činjenica da je ona dobar DPS vojnik i iz uže je porodice predsjednika podgoričkog odbora DPS-a, te da neće ništa uraditi mimo direktive „odozgo“, ali neko treba da odgovara za kršenje zakona, a to ste vi gradonačelniče, jer ste je upravo vi je imenovali na tu funkciju”, navodi Bošnjak.

Kaže da je Manojlović, tek nedavno razriješena.

“Interesantno je da ona u svom imovinskom kartonu ne navodi koliko je platu primala kao predsjednica Komisije za žalbe iako je navela da to radi uz nadoknadu, a zakonski je to profesionalna funkcija, a takođe ne navodi ni da je član Izborne komisije Glavnog grada, što je takođe javna funkcija koju je morala prijaviti”, navodi Bošnjak.

Bošnjak se pita koliko je oštećenih radnika u Glavnom gradu, kojima je Manojlovićka partijski presuđivala po podnijetim žalbama.

“Građani će ubrzo kazniti ovakvo vaše bahato i drsko ponašanje, ali osim suda građana, vama treba da sude i institucije sistema, jer zloupotrebljavate funkciju i kršite zakone, samo da bi partijske marionete instalirali na „škakljivim“ mjestima”, zaključila je Bošnjak.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније