Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

31. 01. 2018. 14:29 >> 13:56

NUHODŽIĆ - MANŽEN

Kvalitetni reformski koraci CG

Francuska snažno podržava reformske napore Crne Gore na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktorice Odsjeka za kontinentalnu Evropu u francuskom Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodnog razvoja, Florans Manžen.

"Zahvaljujući na dobroj i kvalitetnoj dosadašnjoj saradnji koju je Francuska pružala našoj zemlji tokom procesa pridruživanja NATO Alijansi, Nuhodžić je susret iskoristio da sagovornicu detaljnije upozna sa aktivnostima koje MUP sprovodi na planu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i drugih vidova kriminala, suzbijanja ilegalnih migracija, terorizma, novih normativnih rješenja, kao i procesima koji proizilaze iz pregovaračkog Poglavlja 24, za čije je sprovođenje zadužen MUP", saopšteno je iz tog resora.

Navodi se da je Nuhodžić istakao značaj pomoći francuskog ekperta koji boravi u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u dijelu sprovođenja Akcionog plana za pregovaračko Poglavlje 24, i ocijenio da ta vrsta podrške doprinosi boljim rezultatima u oblasti usklađivanja sa EU standardima i adekvatne upotrebe EU fondova.

"Konstatujući značajan napredak u reformskim procesima naše zemlje, Manžen je istakla da će Francuska i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori, naročito u oblasti vladavine prava, koja je od izuzetno značajna za dalji progres naše zemlje na putu ka EU", kazali su iz MUP-a.

U saopštenju se navodi da je na sastanku konstatovano da su bilateralni odnosi u prethodnom periodu bili na visokom nivou, naročito u oblasti policijskih poslova, u dijelu razmjene informacija i operativnih podataka između crnogorske i francuske policije, a kroz nove projekte u oblasti vanrednih situacija, obuka za službenike i razmjenu iskustava, dosadašnja saradnja biće dodatno unaprijeđena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније