Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

03. 09. 2021. 18:13 >> 18:17
6

NUHODŽIĆ

"Razgovarati o izmještanju, mir nema cijenu"

Na današnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost predložio sam da premijer Zdravko Krivokapić i čelnici bezbjednosnog sektora razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmještanju crkvenog obreda, jer mir nema cijenu, rekao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mevludin Nuhodžić.

Nuhodžić ističe i da nijedan događaj - politički, vjerski ili građanski nije toliko važan da ugrozi mir.

"Svima nam je jasno da su tenzuje podignute u Crnoj Gori, o čemu govori i procjena bezbjednosti nadležnih službi, ozbiljna prijetnja miru. Neophodno je naći kompromisno i mudro rješenje. Rekao sam da cijenim da bi premijer i čelnici iz bezbjednosnog sektora trebalo da razgovaraju sa crkvenim poglavarima o izmiještanju ili odlaganju crkvenog obreda. Prihvatanje ovog prijedloga ne bi bila ničija pobjeda i ničiji poraz. To bi bila pobjeda odgovornosti i kapital za razgovor i dogovor u parlamentu o pomirenju", dodaje Nuhodžić.

Nuhodžić smatra da smo ovako podijeljeni na putu koji vodi na "periferiju Evrope i na put bez perspektive".

"Ne smijemo gajiti vjerski i nacionalno podijeljeno društvo, moramo da iz prošlosti izvlačimo ono što je putokaz i nauk za budućnost i poštovanje univerzalnih ljudskih prava građanske i sekularne države. Za državu i za vjeru ne smije postojati ništa što je iznad ljudskog života", zaključio je Nuhodžić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније