Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 01. 2018. 12:37 >> 12:04
3

"ZA ZDRAVI ULCINJ"

Insistiraće da se ukine Morsko dobro

Koalicija "Za zdravi Ulcinj", kao dio novog gradskog parlamenta, insistiraće sa ostalim primorskim opštinama da se ukine Morsko dobro, saopšteno je iz SNP-a.

 

Navode da Morsko dobro odavno "donosi samo zlo Ulcinju i njegovim građanima".

Kazali su da je Ulcinj, kao malo koja opština na primorju, osjetio "dobročinstvo Vladine reketaške firme". Za to optužuju "nesposobnu lokalnu vlast", koja, kako su istakli, nije imala hrabrosti da se odupre ovoj pošasti.

"Koalicija 'Za zdravi Ulcinj – građanski hrabro' smatra da se ovaj problem mora riješiti na najbolji mogući način, tako što će na prvom mjestu biti građanin i njegovi interesi, pa tek onda administracija i ostalo. Kao dio novog opštinskog parlamenta nakon izbora, insistiraćemo, zajedno sa ostalim opštinama sa Primorja, da se ukine Morsko dobro kao jedna od parazitskih Vladinih firmi , kako bi se sva sredstva dobijena zakupom, uložila u opštine u kojima su ubirana", navode iz koalicije koju čine SNP i DF.

Uvjereni su da bi za samo jednu godinu, sredstva koja ne bi išla ka Morskom dobru, već isključivo Ulcinju, bila dovoljna finansijska injekcija najjužnijoj opštini za rješavanje krucijalnih problema sa kojima se već godinama unazad suočavaju.

"Ne bi više svake godine, turistička sezona počinjala kasnije nego što treba jer nije bilo novca za ulaganje u turističku privredu. Samo u prošloj godini, ulcinjska opštinska kasa je od Morskog dobra dobila preko 700 hiljada eura, a da nijedan cent nije namjenski upotrijebljen, nego su sredstva potrošena za javnu potrošnju u vidu isplate plata zaposlenima u lokalnoj samoupravi, službena putovanja, reprezentacije i prezantacije", navode iz koalicije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније