Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 01. 2018. 13:28 >> 12:55
5

SNP ULCINJ

Ponuda ista, kampanja bez promjene

Način vođenja izborne kampanje političkih subjekata u Ulcinju, u odnosu na period od prije četiri godine, nije se mnogo promijenio, a pred građanima je skoro ista ponuda, ocijenjeno je iz ulcinjskog odbora SNP-a.

Na jednoj strane su, kako je saopšteno, oni kojima je stalo do Ulcinja i njegovih građana, "a na drugoj oni kojima je lični i uskostranački interes ispred svega".

"To što je Ulcinj već odavno izgubio titulu naprednog turističkog grada, sa potencijalima sa kojima se malo koji primorski grad može pohvaliti, nikoga posebno ne dotiče. Svi imaju svoja viđenja i svoja rešenja, ali niko ne nudi ništa konkretno. Mladi su odavno prepušteni sami sebi, žive od sezone do sezone, dovijajući se na razne načine da zarade koji euro kako bi platili svoje školovanje. Jer, roditelji su im ili ostali bez posla ili plate ne primaju odavno i nijesu u mogućnosti da ispune roditeljsku obavezu da školuju svoju djecu", saopštio je SNP.

Navode da se broj nezaposlenih u Ulcinju "ipak smanjuje, ali tako što se smanjuje i broj stanovnika".

"Jer mladi ljudi koji dobiju diplomu više se u Ulcinj ne vraćaju. Pa i kako će kad ih po povratku u rodni grad sa studija ne čeka radno mjesto i bolji život, već jad i čemer koji godinama unazad nesposobna vlast ne umije da promijeni", saopštio je SNP.

Najpopunjenija institucija u Ulcinju je, kažu iz SNP-a, Biro rada. 

"Nezaposlenih ima u velikom broju, sa diplomom srednje škole uglavnom, ali i onih sa fakultetskom. Žalosno, ali istinito. Svi oni, koji su proteklih godina učestvovali u vršenju vlasti u Ulcinju, ponovo daju ista, nerealna obećanja, samo za glas. Obećavaju se, ne brda i doline, već dio plaže za pod zakup, neki lokal u sezoni, dozvola za gradnju apartmana i hotela, motela, diskoteka, folkoteka i tome slično. Vjerujemo da će građani najjužnijeg primorskog grada ovoga puta prepoznati šarene laže onih koji svaki put pričaju istu priču i daju ista obećanja. Vrijedi li glas građanina poniženja koje svi jednako osjete odmah nakon izbora?! Ne može pojedinačni interes biti dobar jednako za sve", saopštio je SNP.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније