Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

18. 01. 2018. 14:15 >> 13:46
4

"ZA ZDRAVI ULCINJ"

Ulcinjani zaslužuju bolju vlast

Građani najjužnije crnogorske opštine zaslužuju bolju vlasti i bolje uslove za život, jer je Ulcinj, kako navode, grad sa istorijom i tradicijom na kojem mu zavide mnogi, saopšteno je iz koalicije "Za zdravi Ulcinj".

Saopštili su da oni koji su do sada vodili grad "nijesu mislili na to da svima jednako treba učiniti život boljim i ljepšim". Brinuli su, kako tvrde iz ove koalicije, samo za lične i uskostranačke interese i to se mora promijeniti.

Komentarišući izjavu nosioca liste DPS-a u Ulcinju Ljora Nrekića da njegova partija mora pobijediti na izborima, jer se jedino tako u Ulcinju mogu realizovati brojni projekti, iz koalicije "Za zdravi Ulcinj" ocjenjuju da DPS tako potvrđuje "da samo ukoliko su oni na vlasti u nekoj opštini, zagarantovan joj je uspjeh i bolji život".

"E pa, gospodine Nrekiću, neće moći. Ne više. Crna Gora je država svih njenih građana, to je i u Ustavu zapisano. Građani biraju ono što im odgovara, bez pritisaka i ucjena. Pokazali ste, uostalom, na primjeru Ulcinja da ni to ne umijete. U protekle dvije godine, koliko ste gazdovali sa svojim partnerima Ulcinjom i njegovim potencijalima, bitni su vam bili samo pojedinci i punjenje njihovih džepova od kojih samo oni iz vlasti imaju koristi. Vrijeme je da se tome stane na kraj. Svima nam mora biti osnovni cilj sveukupni razvoj grada i bolji život svih građana, bez obzira na vjersku, kulturnu i nacionalnu opredijeljenost", navodi se u saopštenju koalicije "Za zdravi Ulcinj".

Podsjećaju da koalicija "Za zdravi Ulcinj - građanski hrabro", svojim sugrađanima nudi program u kojem je jedan od temeljnih ciljeva stvaranje svih kadrovskih, organizacionih i tehničkih pretpostavki da lokalna uprava postane istinski servis građana u kojem će građani pronaći zaštitnika svojih prava i interesa.

"Ovom gradu je potrebna maksimalna afirmacija stručnosti i profesionalnosti u svim organima i službama lokalne uprave i u javnim ustanovama i javnim preduzećima čiji je osnivač lokalna uprava. Takođe, neophodno je donošenje urbanističkih planova po svjetskim standardima, a ne kako su praktikovale dosadašnje vlasti, čiji je kontinuitet dvadeset i sedam godina, po babu i po stričevima", navode iz ove koalicije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније