Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 06. 2017. 14:08 >> 13:40

NELEGALNA GRADNJA U ULCINJU

SNP: Pravosuđe da utvrdi ima li korupcije

Ulcinjska vlast ponovo je demonstrirala selektivnost, odnosno dvostruke aršine kada je u pitanju nelegalna gradnja, zbog čega nadležni pravosudni organi treba da provjere moguće koruptivne radnje, navodi se u saopštenju Socijalističke narodne partije Ulcinj.

"Možda po malo naivno, poslije skandaloznog rušenja sprata na kući Sreta Pekića i reakcije javnosti koja je bila dosta žestoka, s obzirom da naša sredina nije baš prepoznata kao neka u kojoj ima viška građanske hrabrosti, ponadali smo se da će selektivnost i dvojni aršini bahatih pojedinaca iz ulcinjske vlasti bar na trenutak napraviti pauzu", navodi se u saopštenju SNP-a Ulcinj.

Kako kažu, desilo se sasvim suprotno.

"Lokalni vlastodršci - predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu (FORCA) i predsjednika Skupštine Ljoro Nrekić (DPS), nastavljaju po starom, pojačavajući intenzitet skandaloznih dešavanja u Ulcinju", kazali su.

Iako je, kažu predsjednik SO Ulcinj prije desetak dana javno objavio zabranu obavljanja građevinskih radova na teritoriji Opštine za vrijeme turističke sezone, neposredno poslije toga, kako se navodi u saopštenju, počela je izgradnja objekta na Pristanu, koji svojim gabaritima i izgledom prevazilazi sva do sada naruživanja u našoj opštini.

"Investitor je gospodin Husić, koji već dugo živi u Americi. Reklo bi se da oni koji dugo žive u pravno uređenim sistemima koje tamo i te kako poštuju, trebalo bi da se tako i ovdje ponašaju. Međutim, ovamo po nagovoru onih kojima je lični interes jedini cilj - lagano prihvate njihova pravila", kažu u SNP-u.

U SNP-u smatraju da navedene informacije treba da provjere nadležni organi, a smatraju da je moguće da se radi o korupciji.

"Inače, ko bi i kome dozvolio da gradi objekat tih gabarita na mjestu kojim se onemogućava da se sa bilo kojeg mjesta u glavnoj ulici vidi more. Ono što je lako primijetiti jeste da se terase tog objekta nalaze iznad jedine putne komunikacije kroz Potok, koja je već ionako napadnuta sa svih strana onima kojima je prisvajanje tuđeg najunosnije zanimanje. O spratnosti ovog objekta ne treba da trošimo riječi, jer je očito da investitor nema namjeru da se na ovome zadrži. Moglo bi se desiti da osokoljen onima koji su mu za ovo dali podršku, pomisli da je za njega samo nebo granica", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a se čude da, kako su kazali, čuvari ulcinjske arhitekture ne reaguju iako im se, kažu, sve dešava ispred nosa.

"Izgleda da oni reaguju samo onda kad se drzne neko ko ne pripada njihovim političkim idejama i njihovim interesnim lobijima", kazali su.

To, kažu, nije sve.

"Ovih dana predsjednik opštinske komisije za izdavanje u zakup državnog zemljišta za postavljanje privremenih objekata, gospodin Lunji, svoju stručnost i odgovornost prema poslu, demonstrira izgradnjom drvenog objekta na putnoj infrastrukturi, neposredno ispred porodične kuće. Ta ulica je već godinama snažno napadnuta od uzurpanata i u njoj već ionako postoji previše problema da se saobraćaj uopšte obavlja, pa umjesto da problem pokušaju da riješe, nadležni ga usložnjavaju", kazali su.

Iz ulcinjskog SNP-a kažu da se plaše da se ovim i ovakvim ponašanjem rizikuje i nešto što bi moglo ostaviti i trajne posljedice na njihov grad.

"A to bi, svakako, bilo neoprostivo, sa gledišta kako mi mislimo da treba da funkcioniše lokalna zajednica, naročito ona koja zbog svog nacionalnog sastava, u svakom trenutku treba da pokaže maksimalni senzibilitet", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније