Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 07:39 >> 07:12
20

BEOGRAD ODLUČIO

Dodik zastupa i Srbe iz CG

Tekst "Deklaracije o opstanku srpskog naroda u regionu" trebalo bi javnosti da bude predstavljen 1. decembra, upravo na dan kada je 1918. godine proglašena kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, a Crna Gora kao stara država formalno prestala da postoji, piše Pobjeda.


List od srpske administracije nije dobio odgovor na pitanje da li je riječ o slučajnom podudaranju datuma ili je u Beogradu osmišljena prezentacija Deklaracije da bi se simbolično podsjetilo na vrijeme kada su svi Srbi, pod vlašću dinastije Karađorđevića, živjeli u jednoj državi.

U timu za pisanje Deklaracije svoje predstavnike nijesu imali Srbi iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i ostalih zemalja regiona. Iako nijesu objavljeni razlozi zašto ih Srbijanije pozvala, očekuje se da će i oni prihvatit Deklaraciju.

Jedini regionalni predstavnik je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, koji je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem inicijator pisanja Deklaracije.

Tačan datum predstavljanja ovog dokumenta, ipak, još nije utvrđen, a sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković kazao je da bi to najvjerovatnije moglo biti 1. decembra.

Pobjeda je za tačan datum objavljivanja pitala Peru Simića, Dodikovog portparola koji je u telefonskom razgovoru rekao: "Ne mogu vam ništa reći. Ukucajte deklaracija Dodik i sve ćete naći..."

Prema nezvaničnim saznanjhima Pobjede Srbi iz Crne Gore nijesu dostavili sve sugestije i prijedloge za dokument koji su najavili Vučić i Dodik.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније