Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

rtcg.me

28. 09. 2017. 16:50 >> 08:06
23

LIDERI GRAĐANSKE OPOZICIJE

Ne odustajemo od bojkota i novih izbora

Lideri većine opozicionih stranaka dogovorili su na današnjem sastanku da se neće vratiti u Skupštinu dok vlast ne ispuni njihov zahtjev za ponavljanje parlamentarnih izbora.

Prilog Nemanje Živaljevića, TVCG

U prostorijama Demokratske Crne Gore u Podgorici lider te stranke, Aleksa Bečić, kao i predsjednici SDP-a, SNP-a, Demosa i Ure, Ranko Krivokapić, Vladimir Joković, Miodrag Lekić i Dritan Abazović naglasili su da žele termin i uslove za ponavljanje parlamentarnih izbora.

Podsjetili su i na stav delegacije EU u Crnoj Gori da se bez hitnog usvajanja preporuka OEBS-a kroz izmjenu izbornih zakona "može stvoriti tlo za osporavanje rezultata izbora". 

Naglasili su da iz svega proizlazi nesumnjiva odgovornost vlasti da prihvati prethodno navedene uslove opozicije, čime bi se stvorile osnovne pretpostavke za rezrješenje dramatične političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi već duži vremenski period.

"Odlaganjem razrješenja političke krize, vlast na sebe preuzima punu odgovornost za njeno dalje produbljivanje i neizvjesnost u koju trajuća kriza vodi. Povratak u Parlament bez prihvatanja uslova opozicije bio bi čin kojim se potkopavaju rezultati bojkota i pruža pomoć DPS-u, u trenutku stvaranja uslova za ispunjavanje opozicionih zahtjeva kroz uključivanje međunarodne zajednice u rješavanje krize", saopštili su iz lideri građanske opozicije.

"Niko nije ni pomenuo ponudu Fronta"

Bečić je nakon sastanka rekao da je "lopta sada u dvorištu DPS-a", istakavši da niko od učesnika sastanka nije pomenuo ponudu Demokratskog fronta da se dogovore do 1.oktobra o zajedničkom kandidatu za predsjedničke izbore i usaglase dalje djelovanje. 

Prvi čovjek Demokratske Crne Gore je kazao da lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović nije pozvan jer je ''poznato da postoji na nekim relacijama određeni stepen nepovjerenja".

"Dozvolite da faktor vrijeme učini svoje, to je majstorsko rešeto i posložiće sve na svoje mjesto", poručio je on.

Na sastanak nijesu bili pozvani predstavnici Demokratskog fronta, kao ni novoformirane Ujedinjene Crne Gore.

Joković je ranije kazao da očekuje dogovor opozicije kako bi se izvršio dodatni pritisak na vlast.

 



 

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније