Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

30. 11. 2017. 16:52   >>  16:20 14

NIKOLIĆ OCIJENIO

Opoziciji nije stalo do unapređenja izbornih uslova

Bojkotom parlamenta i izbjegavanjem učešća u radu Radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva, crnogorska opozicija demonstrira da joj nije stalo do unaprijeđenja izbornih uslova, ocijenio je predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrija Nikolić.

On je na sastanku sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori, Kristin Tudik Gabori, kazao da bi to u budućnosti opoziciji trebalo da posluži kao alibi za nove izborne neuspjehe.

„Kazna za takvo neodgovorno ponašanje, ispostavljena je u vidu rezultatskog fijaska na nedavno održanim izborima u četiri crnogorske opštine, koji je ujedno ozvaničio krah politike bojkota parlamenta. U njihovom, ali prije svega u interesu države Crne Gore, je da što prije pravilno protumače surovu opomenu biračke javnosti“, poručio je Nikolić.

Tudik Gabori je, kako se navodi u saopštenju Skupštine, kazala da u svim razgovorima sa opozicijom predstavnici Evropske unije (EU) sugerišu da bojkot parlamenta nije rješenje i da ga treba prekinuti, ali da takvi dobronamjerni savjeti ne nailaze na razumijevanje.

Ona je napomenula da će nedavno osnivanje udruženja Francusko-crnogorski poslovni krug osnažiti privrednu saradnju dvije države, dok će najavljeno otvaranje francuske predškolske ustanove i osnovne škole u Crnoj Gori doprinijeti privlačenju većeg broja francuskih investitora.

Nikolić je podsjetio da su Francuzi najbrojniji turisti u Crnoj Gori, kad je riječ o građanima zemalja EU, uz ocjenu da postoji prostor za dalje jačanje ekonomske saradnje.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније