Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

25. 06. 2017. 12:44 >> 12:42
3

NIKOLIĆ PORUČIO

"Dužnost poslanika da budu s narodom"

Dužnost poslanika kao izabranih predstavnika naroda, čija je odgovornost svakog dana na provjeri, je da budu sa narodom, za narod i uz narod, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić na humanitarnoj večeri u Minhenu, koju je organizovalo udruženje njemačko-crnogorskog prijateljstva „DeMonte“, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu i Uprave za Dijasporu.

Ističući da su djeca najvažniji ljudi, Nikolić je naglasio da to neće biti jedina humanitarna akcija organizovana u sadejstvu sa iseljenicima, te da će poslanici i Odbor podržavati ovakve i slične oblike zajedničkog djelovanja naše dijaspore.

Humanitarno veče organizovano je za JU Dječji dom`Mladost` u Bijeloj, za potrebe rekonstrukcije krova i ugradnje solarnog sistema, a predsjednik Nikolić uručio je donaciju u svoje i u ime članova poslaničkog kluba DPS. U ovoj humanitarnoj akciji, pored predsjednika Odbora Nikolića, učestvovali su i poslanici Miodrag Bobo Radunović, Marija Maja Ćatović, Suad Numanović, Branka Tanasijević, Mirsad Murić, Maja Bakrač,  Halil Duković, Aleksandra Vuković, Dragutin Papović, Bogdan Fatić, Nada Drobnjak i Milorad Vuletić", saopšteno je iz Skupštine.

Kako je rekao Nikolić, poslanici crnogorskog parlamenta učešćem u toj akciji pokazali su svoj odnos prema dijaspori, "jer se dobrim primjerima i zdravim inicijativama jača privrženost matici."

Humanitarnoj večeri, pored predstavnika iseljenika iz Crne Gore, prisustvovale su i brojne zvanice iz Crne Gore i Njemačke, među kojima i predstavnici diplomatskog kora, Vlade Bavarske, predstavnici privrednih udruženja iz Minhena, a gost večeri bio je crnogorski pjevač Sergej Ćetković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније