Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me; Objavio: I. P. ]

12. 06. 2017. 13:03 >> 19:32
95

JEDNOGLASNA ODLUKA

Odbor preporučio ukidanje imuniteta Medojeviću

Administrativni odbor jednoglasno je parlamentu preporučio ukidanje poslaničkog imuniteta lideru Pokreta za promjene (PzP) Nebojši Medojeviću, a na zahtjev specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji Medojevića sumnjiči za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca.

Lider Nove, Andrija Mandić, saopštio je nakon izglasavanja da je Administrativni odbor napravio jednu od najvećih grešaka. On je "junačinu od Katnića" pozvao da "stisne petlju, opaše levor i dođe na plenum".

Raspravi i glasanju na odboru prethodila je burna rasprava, koja je u trenutku bila na ivici incidenta. Najprije poslanici DF-a nijesu dozvolili predsjedniku Administrativnog dbora, Ljuiđu Škrelji, da pročita zahtjev specijalnog tužioca Milivoja Katnića za skidanje imuniteta Medojeviću.

Poslanici DF-a, koji su došli na sjednicu Odbora, tražilil su da dođe Katnić i pročita zahtjev za skidanje imuniteta Medojeviću. Zatim je došlo do verbalnog konflikta između poslanika DF-a i DPS-a.

"Crna Gora na ivici građanskog rata"

Naime, poslanik DF-a Milan Knežević pozvao je kolegu iz DPS-a, Milorada Vuletića, da se ispred sale fizički obračunaju, dok je Škrelju nazvao "mišem".

Sa druge strane, njegov partijski kolega Milutin Đukanović ćutkao je Martu Šćepanović iz DPS-a, nazivajući je "avetinjom".

Kneževiće saopštio i da je odbor skidanjem imuniteta njemu i lideru Nove Andriji Mandiću "zabasao u zonu krivične odgovornosti".

"I krivično ćete odgovarati. Od 15. februara ste nam svi vi neprijatelji. Mi samo želimo da raspravljamo s Katnićem, s vama ni 'Dobar dan'. Vi nas ne zanimate", rekao je Knežević.

 

On je ocijenio i da je Crna Gora na ivici građanskog rata.

"Ja ne zelim da se prospe ni kap krvi, ali ću svoje bližnje braniti, pa to shvatite i kao prijetnju i kao obećanje", poručio je Knežević.

Mandić je, ranije danas, saopštio da su poslanici DF-a na sjednicu Administrativnog odbora došli ne da bi prekinuli bojkot parlamenta, već iz samoodbrane. Pozvalo je kolege da tačku o skidanju imuniteta Medojevića ne uvrštavaju u dnevni red rada tog skupštinskog tijela.

Upozorio je Mandić i da odlukom koju će odbor i parlament donijeti, mnogo rizikuju po zajednicu.

DF na početku sjednice zatražio i da predsjednik Skupštine Crne Gore dokument vrati predlagaču, kako bi isti bio upodobljen s Ustavom, pa tek onda bio upućen odboru.

"Urušavanje dijaloga u parlamentu"

"Meni i Kneževiću, vi koji ste nam skinuli imunitet, dobro smo vas upamtili. Vi ste naši lični neprijatelji", poručio je Mandić i upozorio da uvrštavanje predloga u dnevni red može dovesti do neželjenih posljedica.

Predsjednik Odbora, Ljuiđ Škrelja rekao je da nema razloga za prijetnje i da oni samo rade svoj posao.

"Mi smo kolege i radimo ono što državni organi zahtijevaju od nas. Molim vas da dozvolite da ono što je moje zaduženje, da izvršim kako valja", rekao je Škrelja.

Milorad Vuletić iz DPS ocijenio je da je u parlamentu došlo do urušavanja dijaloga, te da ne zna zašto se poslaniku ne može ukinuti imunitet.

 

"Evo, ukinite meni pa svim ostalim. U ovom parlamentu je došlo do urušavamja dijaloga. Nije mi padalo na pamet da ću morati fizički da se obračunavam sa kolegama, ali izgleda da moram", rekao je Vuletić.

Njegova stranačka koleginica, Marta Šćepanović, kazala je da se "na nas vrši pritisak da ignorišemo tužilački zahtjev".

Poslanik DF-a, Predrag Bulatović, rekao je da će se, ukoliko neko ne obuzda Katnića, stvoriti velika mržnja.

Mandić se nešto kasnije obratio okupljenima ispred parlamenta, navodeći da su Crnogorci najviše stradali u međusobnim obračunima. Kazao je i da batina ima dva kraja, poručujući da je ne bi trebalo upotrebljavati na DF-u.

Inače, na sjednicu Administrativnog odbora došli su poslanici DF-a Andrija Mandić, Milan Knežević, Branko Radulović, Strahinja Bulajić, Janko Vučinić, Predrag Bulatović i Milutin Đukanović.

Podsjećamo, specijalni tužilac, Milivoje Katnić, sumnjiči Medojevića, za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca, zajedno sa preduzetnikom iz Bosne i Hercegovine Momirom Nikolićem.

I. Pejović

Пратите нас на

Коментари95

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније