Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

29. 03. 2024. 14:32 >> 14:37
5
Čitaj mi:

MEDOJEVIĆ

"Neophodna reformska alternativa, na Milatoviću istorijska odgovornost"

Predsjednik Pokreta za Promjene (PzP) Nebojša Medojević poručio je da je Crnoj Gori neophodna reformska, odgovorna, državotvorna i demokratska alternativa, te smatra da je na predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću istorijska odgovornost.

Medojević smatra da povjerenje koje je Milatović dobio od građana na predsjedničkim izborima, sa sobom nosi ogromno breme odgovornosti za budući tok političkih procesa u zemlji.

"Da li je kao predsjednik države spreman da ispuni očekivanja građana koji su ga birali, a koji nedvosmisleno žele demontažu režima Đukanovića, promjene političkog kursa ili je spreman da bude sporedni igrač i saučesnik DPS tajkuna, švercera cigareta i kokaina koje zastupa Milojko Spajić", pita Medojević.

On navodi da je to jedino suštinsko pitanje za "postđukanovićevu političku elitu".

"Spajić se svojim ponašanjem, protivzakonitim i kriminalnim odlukama kao ministar finansija preporučio DPS tajkunima kao pouzdan partner koji je sklon kriminalu i korupciji i oni će ga svim silama gurati kao svog favorita", dodaje Medojević na mreži X.

Medojević tvrdi da je Vlada Spajića "Vlada ideološkog i političkog kontinuiteta sa Đukanovićevim režimom i sa kriminalom i korupcijom".

"Dil sa Đukanovićem postignut u maju 2020. o njegovoj zaštiti od krivično pravnog progona je sada svima jasan. Na sva ključna mjesta u finansijskom sistemu postavljeni su kadrovi Aca Đukanovića kome je apsolutna kontrola tokova prljavog novca prioritet broj 1", smatra Medojević.

Pitanje diskontinuiteta sa DPS sistemom i nasljeđem Đukanovića je, kako navodi, istorijsko pitanje opstanka Crne Gore kao civilozovane održive zajednice.

"Nažalost, ova vlast nema kapacitet niti političku volju za radikalne reforme i demontažu DPS režima", ocijenio je Medojević.

Samim tim, ističe Medojević, odgovornost Milatovića je veća.

"Ovo je politički trenutak za okupljanje svih iskrenih reformatora, demokrata i državotvornih političkih struktura. Svi treba da preuzmemo odgovornost", zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније