Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan; Objavio: I. P. ]

28. 05. 2017. 07:52   >>  07:27 4

MUK O DOGOVORU

Opozicija da je oprezna s DPS

Opozicija bi, kad je riječ o dogovoru s DPS-om, morala biti opreznija, ocijenio je Stevo Muk iz Instituta Alternativa.

On smatra da je potrebno da opozicija izvuče pouke "iz ranijih dogovora i dogovaranja sa DPS-om".

"Svaki politički dogovor mora počivati na preciznim normama, jasnim kontrolnim mehanizmima i sankcijama za kršenje dogovorenog. Vlada izbornog povjerenja je primjer da se mnogo toga moglo i moralo drugačije i bolje definisati, počev od samog sporazuma, a naročito u zakonu koji je regulisao funkcionisanje kontrolnih mehanizama. Potrebno je da opozicija ozbiljnije analizira uzroke promašaja iz 2016. Naravno, na neke stvari nije moguće uticati niti ih preduprijediti, i to cijela priča oko slučaja 'državni udar' jasno pokazuje", rekao je Muk za Dan.

Politički analitičar Srđa Vukadinović smatra da je krajnje vrijeme da svi politički subjekti u Crnoj Gori pokažu političku zrelost. On je kazao da opozicija odavno ne vjeruje DPS-u, ali je očigledno da povjerenje ne postoji ni među opozicionim partijama.

"Sigurno je da je povjerenje danas najskuplji politički proizvod u Crnoj Gori. Očito je da povjerenja nema ni između kompletne opozicije, koja svako malo dobija po još jedan politički subjekat, a na drugoj strani toga nema ni sa DPS-om. To nije dobro ni za političku scenu ni za građane Crne Gore. Činjenica je da se Crna Gora nalazi u najdubljoj političkoj krizi. Ova kriza se ne može razriješiti nikako drugačije do određenim dijalogom između opozicije i vlasti", ocijenio je Vukadinović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније