Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

20. 10. 2023. 14:03 >> 14:55

STEVO MUK

Bezbjednost depoa Višeg tužilaštva je prioritet

Od prioritetnog značaja je pitanje obezbjeđivanja depoa Višeg državnog tužilaštva, pa se već sjutra treba uspostaviti komunikacija sa službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije (UP) kako bi se taj prostor u potpunosti zaštitio, poručio je član TS, Stevo Muk.

U izjavi za Televiziju Crne Gore, nakon sjednice TS on je kazao da ih rukovoditeljka Višeg tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica informisala o ovom pitanju usput, dok im je pisala na potpuno drugu temu.

“U okviru dopisa ”Zahtjev za popunjavanjem upražnjenih tužilačkih mjesta” Medenica nas je informisala jednim pasusom, odnosno jednom rečenicom da je potrebno, imajući u vidu slučaj “Tunel”, preduzeti hitne mjere i radnje kako bi se obezbijedio depozit Višeg tužilaštva u Podgorici, koji se nalazi u zgradi Vrhovnog državnog tužilaštva”, ispričao je Muk.

On je tokom sjednice predložio, s obzirom na to da se radi o suviše ozbiljnom pitanju, da se pribave dodatne informacije.

“Ovdje se radi o pitanju bezbjednosti, pa tražimo više detalja o tim navodima i stanju bezbjednosti, a sa druge strane tražimo od Medenice i vršiteljke dužnosti Vrhovnog držvanog tužilaštva da se u komunikaciji sa UP i ANB, ukaže na te izazove kako bi se oni precizno adresirali kroz mjere i radnje koje jedino oni imaju u svojoj nadležnosti”, pojasnio je Muk.

Smatra da je obaveza članova TS bila da ovo pitanje uzdignu i da reaguju, kako bi prevenirali sva moguća eventualna negativna dešavanja.

“Smatramo da je to stvar koja je od prioritetnog značaja i da koliko je sjutra Vrhovni državni tužilac i rukovodioci UP i ANB moraju da imaju komunikaciju o tom pitanju i da mi u TS i javnost saznamo šta se može uraditi na obezbjeđenju tog prostora”, zaključio je Muk.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније