Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

17. 05. 2017. 14:17 >> 14:21
9

GALIP OCIJENIO

Turska smatra Crnu Goru svojim susjedom

Iako Crna Gora i Turska ne dijele zajedničku granicu, Turska Crnu Goru smatra svojim susjedom, čije prijateljstvo dodatno učvršćuje veliki broj iseljenika iz Crne Gore koji žive i rade u našoj zemlji, ocijenio je turski ambasador u Podgorici, Serhat Galip.

 

On je danas razgovarao s predsjednikom skupštinskog Odbora za međunarodne odnose, Andrijom Nikolićem. Galip i Nikolić su konstatovali da će prijateljski odnosi Crne Gore i Turske biti učvršćeni formalnim savezništvom unutar NATO Alijanse.

"Iako Turska i Crna Gora ne dijele zajedničku granicu, ambasador Galip je istakao da Turska našu zemlju smatra svojim susjedom, čije prijateljstvo dodatno učvršćuje veliki broj iseljenika iz Crne Gore koji žive i rade u Turskoj. On je takođe naglasio, da će Crna Gora u Turskoj, među NATO saveznicima, imati najbliskijeg saveznika i biti snažna podrška daljem razvoju i napretku Crne Gore", saopšteno je nakon sastanka.

Nikolić je, kako se navodi u saopštenju, pozdravio najavu predstojeće posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori, kao i održavanje poslovnog foruma, što će dati novi zamajac ekonomskom razvoju Crne Gore i jačanju odnosa dvije države.

"Izražavajući zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Turska međunarodna agencija za saradnju i razvoj (TIKA) pruža u realizaciji brojnih razvojnih projekata u Crnoj Gori, Nikolić je posebno pozdravio plan ove organizacije da za tekuću godinu realizuje projekte iz budžeta koji iznosi 6 miliona eura, što ujedno predstavlja najveći iznos sredstava koji je opredijeljen nekoj zemlji na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka je iskazana potreba za intenziviranjem parlamentarne saradnje, na nivou parlamentarnih odbora kao i međuparlamentarnih grupa prijateljstva.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније