Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavila R.B. ]

19. 04. 2017. 20:46 >> 20:20
6

BRAJOVIĆ OCIJENIO

NATO članstvo jača bezbjednost regiona

Članstvo u NATO-u imaće pozitivan efekat na reformske i integracione procese u Crnoj Gori, ali i susjednim zemljama, ocijenio je predsjednik crnogorske Skupštine, Ivan Brajović, tokom razgovora sa američkim kongresmenom, Devinom Nunesom.

Brajović i Nunes su razgovarali o procesu evroatlantske i evropske integracije Crne Gore, mogućnosti intenziviranja parlamentarne saradnje, kao i aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, sa akcentom na radu Skupštine i neučestvovanjem opozicije u njenim aktivnostima.

Brajović je ocijenio da su Sjedinjene Američke Države (SAD), izglasavanjem Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u američkom Senatu, poslale još jednu snažnu poruku o podršci politici otvorenih vrata proširenju NATO-a, što je posebno važno u kontekstu sadašnje bezbjednosne situacije u Evropi, kao i u regionu Zapadnog Balkana.

"Članstvo Crne Gore u NATO-u imaće pozitivan efekat na reformske i integracione procese, kako u Crnoj Gori tako i u susjednim zemljama, jer ćemo mi kao nova članica nastaviti da pružamo podršku ostalim aspirantima za članstvo u NATO“, poručio je Brajović.

On je, kako je saopšteno, zahvalio na dosadašnjim brojnim zakonodavnim inicijativama Kongresa, kojima je afirmisano predstojeće članstvo Crne Gore u NATO-u.

"Crnogorski kokus koji u Kongresu promoviše interese Crne Gore i unaprjeđenje ukupnih bilateralnih odnosa, zatim Grupa prijateljstva za saradnju sa američkim Kongresom, kao i kontinuirane posjete američkih zvaničnika Crnoj Gori, samo su neki primjeri snažnog partnerstva dvije države“, kaže se u saopštenju.

Brajović i Nunes su razgovarali o ukupnim aktivnostima Skupštine Crne Gore i očekivanju da opozicija svoje političke stavove iskazuje u parlamentu.

Brajović je potvrdio da će rasprava i glasanje o Zakonu o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora u Skupštini Crne Gore biti na dnevnom redu iduće sedmice.

"Sagovornici su izrazili uvjerenje da će i u narednom periodu partnerstvo dvije države biti dodatno osnaženo razmjenom bilateralnih posjeta na najvišem nivou, kao i jačanjem ekonomske saradnje u oblastima od obostranog interesa“, navedeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније