Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti; Objavio: I. P. ]

30. 03. 2017. 08:38 >> 08:12
29

KENTERA SMATRA

Vrijeme da Rusi dignu ruke od CG

Podrškom prijemu Crne Gore u NATO, Sjedinjene Američke Države su poslale jasnu poruku Rusiji da apsolutno ne može da se miješa u unutrašnja pitanja vojnog saveza, ocijenio je predsjednik Atlantskog saveza Savo Kentera.

 

"Mislim da je vrijeme da shvate da treba da dignu ruke odavde i da ovdje više nemaju apsolutno što da traže, već da su dobrodošli samo kao gosti", kazao je Kentera za "Vijesti".

Komentarišući ratifiakciju u Senatu, iz američke ambasade su kazali da je podrška 97 od 100 senatora veliki korak naprijed prema članstvu.

"Vjerujemo da članstvo Crne Gore u NATO potvrđuje njeno mjesto u evroatlantskom sistemu vrijednosti i da će doprinijeti miru, stabilnosti i prosperitetu na Balkanu, u Evropi i SAD", saopšteno je “Vijestima” iz Ambasade.

Ova odluka je potvrda i američke posvećenosti Balkanu i NATO u trenutnu kada su mnogi očekivali da će se spoljna politika SAD promijeniti dolaskom Donalda Trampa na vlast, smatra Kentera.

Poslije odluke Senata, posljednji korak u američkoj ratifikaciji je potpis Trampa, a Kentera očekuje da se i to desi uskoro.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније