Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R. [ Mina ]

16. 12. 2016. 16:34 >> 20:16
2

SJEDNICA PARLAMENTA

Izabrani predsjednici i članovi odbora

Crnogorski parlament je na današnjoj sjednici na Cetinju izabrao predsjednike i članove odbora, bez predstavnika opozicije koja bojkotuje Skupštinu.

Za predsjednika Ustavnog odbora izabran je Miodrag Vuković, Zakonodavnog Marta Sćepanović, za politički sistem, pravosuđe i upravu Željko Aprcović, a za bezbjednost i upravu Obrad Stanišić.

Odborom za međunarodne odnose i iseljenike predsjedavaće Andrija Nikolić.

Na čelu Odbora za evropske integracije izabran je Adrijan Vuksanović, za ekonomiju finansije i budžet Vujica Lazović, za ljudska prava i slobode Halil Duković, a za rodnu ravnopravnost, Nada Drobnjak.

Odborom za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje predsjedavaće Petar Ivanović, za nauku, prosvjetu, kulturu i sport Pavle Goranović, za zdravstvo rad i socijalno staranje Miodrag Radunović, dok će na čelu Odbora za antikorupciju biti Daliborka Pejović.

Predsjednik Administartivnog odbora, Ljuiđ Škrelja, kazao je da je prošlo deset dana od isteka novog roka koji je opozicija imala da dostavi predloge za članove i predsjednika odbora, ali to nijesu uradili.

„Saglasno Poslovniku, Administivni odbor je predložio listu kandidata za sastav stalnih radnih tijela Skupštine. Predloženi sastav odgovara stranačkoj zastupljenosti poslanika, imajući u vidu da su mjesta za poslanike iz redova opozicje u Skupštini upražnjena i da će ona biti popunjena u skladu sa dostavljenim predlozima poslaničkih klubova“, kazao je Škrelja.

On je dodao da Skupština ostaje otvorena i spremna za nastavak parlamentarne parakse kada se za nju stvire uslovi.

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, pozvao opoziciju da dostavi predloge i da se angažuju u radu Skupštine kako bi odbori radili u punom sastavu.

Prilog Mile Vuković, TVCG:

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније