Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ A.B. ]

15. 06. 2023. 16:49 >> 17:00
1

DUGOOČEKIVANI IZVJEŠTAJ

Borisu Džonsonu zabranjen ulazak u britanski parlament

Odbor za privilegije britanskog parlamenta suspendovao je bivšeg premijera Vlade Boris Džonsona i zabranio mu ulazak u tu instituciju naredna tri mjeseca, javlja dopisnik RTS-a.

Zadatak četiri poslanika Konzervativne stranke, dvojice laburista i jednog liberaldemokrate, bio je da utvrde da li Džonson stvarno nije imao saznanja o zabavama i žurkama u zgradama vlade, dok je zemlja bila zaključana zbog pandemije koronavirusa ili je lagao parlament.

Izvještaj- štivo od pedesetak strana, kasni dva dana zato što je Odbor morao ponovo da se sastane i razmotri ostavku Džonsona, koju je podnio odmah pošto mu je taj dokument poslat na preliminarni uvid.

Očekivani zaključak Odbora je da je Džonson svjesno i sa predumišljajem lagao parlament.

O izvještaju i kaznenim mjerama Odbora za privilegije raspravljaće i glasati Donji dom britanskog parlamenta. Tada će preporuke Odbora prerasti u obavezujuće odluke.

Sam Džonson je u svojoj ostavci Odbor okarakterisao kao "pristrasan", a Izvještaj kao "politički lov na vještice".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније