Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B. [ Mina biznis ]

19. 04. 2024. 15:23 >> 15:23
Čitaj mi:

Eko-fond

Koordinisaće implementaciju mjera energetske efikasnosti

Eko-fond će u saradnji sa Ministarstvom energetike i rudarstva koordinisati implementaciju mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima, obezbijediti resurse za sprovođenje projekta i raditi na ostvarivanju ciljeva, u skladu sa najvišim standardima efikasnosti i održivosti.

“U pripremi je i realizacija istih mjera u sektoru turizma u iznosu od 3,5 miliona EUR koje će Eko-fond sprovesti u saradnji sa Ministarstvom turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera i Ministarstvom energetike i rudarstva”, navodi se u saopštenju.

Iz Eko-fonda su podsjetili da je u sklopu paketa podrške za prevazilaženje energetske krize, Evropska komisija opredijelila 30 miliona EUR podrške Crnoj Gori, od čega je 8,8 miliona EUR namijenjeno za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima, prenosi CGNews.

Odlukom Vlade, a na predlog Ministarstva energetike i rudarstva, u četvrtak je zvanično počeo taj ambiciozan projekat koji će imati ključnu ulogu u unapređenju energetske efikasnosti širom zemlje.

“Eko-fond još jednom potvrđuje posvećenost i ključnu ulogu u mjerama energetske efikasnosti u Crnoj Gori, otuda proističe i institucionalni značaj u ostvarivanju ciljeva projekta i jačanju svijesti građana o važnosti efikasnog korišćenja energije”, rekli su iz Eko-fonda.

Kako bi građani ostvarili pravo na subvenciju neophodno je da se upoznaju sa redosljedom faza koje je neophodno realizovati, a koje će u narednim danima biti detaljno predočene javnosti.

“Naime, postupak započinje elektronskom popunom aplikacije, koju prati analiza pristiglih prijava, rad komisije koja će utvrditi nulto stanje, izvođenje radova koji su predmet konkurisanja, i utvrđivanje završnog stanja po čijem isteku slijedi isplata subvencije”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније