Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

08. 04. 2024. 15:31 >> 15:32

EKO - FOND

Potpisan ugovor o subvenciji sa RTCG

Radio i Televizija Crne Gore i Eko-fond potpisali su Ugovor kojim će vozni park Javnog servisa biti upotpunjen vozilima koja su u potpunosti kompatibilna ideji očuvanja životne sredine. Ugovorom je Eko-fond odobrio bespovratni novac za nabavku dva električna vozila vrijednosti 15.000 eura.

U emisiji Link direktor Eko-fonda Draško Boljević kazao je da s Ministarstvom ekologije pripremaju novu fazu projekta 5 000+ i subvencije građanima i javnom sektoru za električne, hibridne automobile i punionice.

Izvršni direktor Eko-fonda Draško Boljević i generalni direktor RTCG Boris Raonić potpisali su Ugovor kojim će vozni park ove medijske kuće biti upotpunjen vozilima koja su u potpunosti kompatibilna ideji očuvanja životne sredine.

 U svom obraćanju Boljević je naglasio da je potpisivanje Ugovora o namjenskom korišćenju sredstava između Eko-fonda i RTCG je važan korak na polju podrške onima koji svojim poslovanjem štite životnu sredinu i promovišu ekološke inicijative kroz konkretna djelovanja.

"I u vašem slučaju kroz programske sadržaje koje emitujete. Podsjetiću javnost da je ovo nastavak prethodne saradnje, i treći Ugovor koji je naša istitucija potpisala sa RTCG. Ovim doprinosimo podizanju svijesti o ekološkim pitanjima i promovisanju održivih praksi”, rekao je Boljević.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić naglasio je da posvećeno i odgovorno upravljamo sredstvima koja su nam povjerena od strane Eko-fonda.

"Konkretnim primjerima RTCG pokazuje svoju namjeru da društveno odgovorno funkcioniše, upravo kroz konkretne mjere zaštite životne sredine. Kupovinom električnih vozila nastavljamo sa tom praksom. Na ovaj način ohrabrujemo građane i kolektive da slijede naš primjer i koriste sredstva koja pruža Eko-fond”, saopštio je Raonić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније