Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Milorad Filipović, Radio Crne Gore ]

16. 11. 2023. 17:38 >> 17:40

RADNICI PORT OF ADRIA

Obećane povišice, sjutra odlučuju o štrajku

Radnici Port of Adria (PoA), bivših Kontejnerskih terminala Luke Bar, koji traže povećanje zarada za 40 odsto, prethodne sedmice najavili su da 22. novembra stupaju u generalni štrajk. Predstavnici dva sindikata barske kompanije razgovarali o povećanju zarada sa vlasnikom kompanije Mehmetom Kutmanom.

Predstavnici dva sindikata danas su u Podgorici imali sastanak sa Mehmetom Kutmanom, generalnim direktorom Global ports holdinga, koji je većinski vlasnik privatizovanog dijela Luke Bar. Obećao im je da će im zarade od prvog decembra biti kao u periodu prije pandemije koronavirusa - veće za osam odsto.

O traženom povećanju zarada od 40 odsto izjasniće se u narednih 10 dana, kaže za Radio Crne Gore, predsjednik Sindikalne organizacije PoA, Ratko Stanisavljević.

"Kroz razgovor s gospodinom Kutmanom shvatili smo da on sa dosta tih nekih stvari nije upoznat, ali da mu je cilj da radnik bude zadovoljan.  Obećao je da će biti povećanje, koliko ne zna, jer mora da pita Bord direktora. Tako da ćemo očekivati nekih odgovor za nekih desetak dana kada se on bude sastao sa članovima Borda direktora Globalportsa. I onda će nam tačno zvanično reći koje će to povećanje biti, kada i koliko", kazao je Stanisavljević. 

Zaposleni u firmi Port of Adria sjutra će na zboru odlučiti da li odustaju od generalnog štrajka, odnosno da li će sačekati još desetak dana odluku menadžmenta o povećanju zarada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније