Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

А.М.

17. 02. 2023. 10:19 >> 11:47

ANA VUJOŠEVIĆ

Inspekcija rada naredne sedmice o otpremnini Radovića

Direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević kazala je u emisiji Link na Radiju Crne Gore da je zakon u slučaju v.d. direktora TO Montenegro Saše Radovića, koji je ranije dobio 76. 000 eura otpremnine iz Budvanske rivijere jasan, te da će inspektori rada naredne sedmice utvrditi da li je Radović u obavezi da vrati novac.

"Ono što smo imali prilike da viidimo u medijima je da je Radović preuzeo otpremninu od bivšeg poslodavca Budvanske rivijere, a onda zasnovao odnoos radni u kompaniji TO Monetegro. Ako je sve to tačno mora se odrediti da li će vratiti otpremninu i nastaviti da radi, ili će prekinuti radni odnos. Ako je sve tačno, zakon je jasan, i moraće se odrediti na jedan ili drugi način", kazala je Vujošević komenatrišući ovaj slučaj.

Govoreći o primjeni odredbi novog Opšteg kolektivnog ugovora, Vujošević je najavila da će Inspekcija rada će pojačati nadzor u dijelu poštovanja odredbi OKU.

"Kada su u pitanju radni odnosi i zapošljavanje trudimo se da budemo objektivni i da se trudimo da se ispoštuju sva prava zaposlenih". kazala je Vujošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније