Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ Biljana Rovčanin ]

19. 03. 2024. 14:49 >> 15:05
Čitaj mi:

REZULTATI UIP za 2023.

Od kazni naplatili više od sedam miliona eura

Uprava za inspekcijske poslove prošle godine je ostvarila najbolje rezultate od svog osnivanja i pokrenula 17. 867 prekršajnih naloga, na osnovu kojih je naplaćeno 7. 046.600 eura novčanih kazni, kazala je direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.

Ona je danas predstavila rezultate poslovanja za prošlu godinu, ali je istakla da su rezultati za ovu bolji za čak 73 odsto. 

Kako je istakla, u okviru UIP radi 26 inspekcija, koje su podijeljene u tri sektora.

UIP ima 321 zaposlenog i to 116 muškaraca i 205 žena.

"Od kako postoji ovaj organ, 2023. godinaje najuspješnija do sad. UIP u svom poslovanju koristi više od 150 zakona i podzakonskih akata. Kada je u pitanju inspekcijski nadzor imali smo 65.502 inspekcijska nadzora kao i 7.613 inicijativa", navela je Vujošević.

Kada su u pitanju nepravilnosti bilo ih je ukupno 22.875.

Govoreći o spoljnotrgovinskom prometu i turističkoj sezoni, Vujošević je rekla da su inspektori pregledali 626 brodova te da je zdravstvenim nadzorom obuhvaćeno 326.565 putnika i posade na brodovima.

"Iz sudskih postupaka prihodovali smo 470.290 eura, a kako možemo da podnosimo i krivične prijave, to smo i činili i podnijeli 100 krivičnih prijava koje su se uglavnom odnosile na borbu za zaštitu kulturnog nasleđa i borbu protiv eksploatacije šljunka", navela je Vujošević.

Kaže da su bili nepristrasni i da nijesu gledali protiv koga je podnijeta krivična prijava.

"Samo smo se prema svima odnosili jednoobrazno i da imamo jednak pristup prema svima. Uloga UIP u procesu EU integracija je dala svoj doprinos kroz pripremu zakonodavstva", navela je Vujošević.

Odgovarajući na pitanje da li se spremaju za sezonu s obzirom na to da je najavljena decentralizacija Uprave, Vujošević kaže da se po njihovim informacijama nije odustalo od decentralizacije, ali da ne znaju kada će se realizovati.

Smatraju, da ako do toga dođe, sezona pred nama neće biti uspješna u dijelu inspekcijskog nadzora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније