Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Biljana Rovčanin, TVCG ]

19. 03. 2024. 20:20 >> 00:19
1

Vujošević

Bez UIP uspješnost ljetnje sezone pod znakom pitanja

Predstojeća ljetnja sezona neće biti uspješna kao i ranijih godina ukoliko Vlada ostane odlučna da rasformira Upravu za inspekcijske poslove i inspektore pripoji ministarstvima, kaže direktorica Uprave Ana Vujošević. Bez obzira na odluku Vlade, u toj upravi se redovno pripremaju za sezonu i očekuju rezultate koji će nadmašiti prošlogodišnje.

U Upravi za inspekcijske poslove nemaju informacije dokle se stiglo sa procesom decentaralizacije, odnosno pripajanja inspekcija ministarstvima, koje je Vlada najavila početkom godine.

"Na osnovu razgovora sa ministrom javne uprave može se sezaključiti da se nije odustalo i da se pokušava da taj proces bude okončan do sezone", kazala je Vujošević.

Ukoliko se to završi do tada u šta u Upravi sumnjaju upozoravaju da će predstojeća ljetnja sezona ostati bez kvalitetnog inspekcijskog nadzora.

"Na kvalitetan način jako je teško taj proces pripremiti za sezonu i da ako dođe do toga, vjerujemo da sezona ne može biti uspješna kao što je bila ranije, jer se radi o kompleksnom poslu koordinacije", istakla je Vujošević.

Zato se plaše da će izostati i rezultati inspekcija koji su, kako tvrde, prošle godine bili najbolji od kada Uprava postoji.

Za počinjene nepravilnosti inspektori su izdali ukupno 17.867 prekršajnih naloga kojima je izrečeno 7. 046.600 eura novčanih kazni. Po okriljem Uprave je 26 inspekcija koje posluju u 16 opština.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније