Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Ana Popović, TVCG

04. 07. 2022. 20:00 >> 20:00

POČELE PRIJAVE

Očekuje se preko 120 hiljada zahtjeva za dječji dodatak

U centrima za socijalni rad počelo je prijavljivanje za dječiji dodatak i trajaće do 30. septembra. Procjena Ministarstva rada i socijalnog staranja je da će ukupan broj prijavljene djece biti 123 hiljade. Primjena prava počinje od 1. oktobra, a prva isplata biće sredinom novembra.

Ovako izgleda prvi dan prijave za dječji dodatak ispred glavne zgrade Centra za socijalni rad u Podgorici. Nešto drugačija je slika ispred pulta preko puta autobuske stanice. I jedni i drugi jutros su čekali i po nekoliko sati.

Budžetom je za dječji dodatak ove godine predviđeno 27.400.000 eura. U Ministarstvu rada i socijalnog staranja očekuju više od 120 hiljada prijava za dječji dodatak.

"Ukoliko nijesu napunila šest godina do kraja septembra ove god ne moraju da dolaze u Centar za socijalni rad jer će im automatski biti priznato pravo do 18 godina starosti, međutim, to se ne odnosi na djecu koja će napuniti šest godina prije isteka tog roka, tako da ti roditelji moraju doći da prijave djecu", kazala je direktorica Centra za socijalni rad u Podgorici Marija Popović.

Prijavljivanje traje do 30. septembra, a podaci koji se dostavljaju su matični broj roditelja odnosno staratelja, broj djece koju prijavljuju, prebivalište i adresa stanovanja.

"Svi koji su već korisnici ne treba da dolaze korisnici materijalnog obezbjeđenja, tuđe njege, lične invalidnine, djeca bez rod staranja i slično", kazala je Popović.

Plan organizacije rada centara i redosljed korisnika prava na dječji dodatak biće istaknut na njihovoj internet stranici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније