Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Т.Г.

09. 05. 2023. 06:40 >> 19:02

PREDSJEDNIK OPŠTINE PLjEVLjA

Vraneš: Budžet bi trebalo da bude usvojen do kraja juna

Završno sa jučerašnjim datumom Opština Pljevlja i dalje nema usvojen budžet i računamo da će se usvojiti do kraja juna, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš. Istakao je da će nakon usvajanja budžeta, dječji dodatak u tom gradu biti povećan za dodatnih 30 eura.

"Prije desetak danas sam imenovan za predsjednika Opštine Pljevlja i sa svojim saradnicima zatekao sam u najmanju ruku katastrofalno stanje. Sve da je neko htio ovako loše stanje da ostavi, ovo je prosto nemoguće. DPS sa svojim koalicionim partnerima punih pola godine uzurpirao je sve institucije u Opštini Pljevlja", kazao je Vraneš.

Istakao je da su u svakom segmentu pronašli "ogromne probleme".

"Mi smo dugo i studiozno razmišljali o problemima i napravili smo dobre timove i timove stručnjaka i već kontaktirali neke adrese. Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić već smo imali kontakt sa privatnicima iz okruženja. Imamo namjeru da u narednim sedmicama dovedemo neke investitore i otvaramo proizvodna radna mjesta. Druga stvar je rješavanje Vektre Jakić", kazao je Vraneš.

Naveo je da je Vektra Jakić najsavremenija peletara u ovom dijelu Balkana, te da je ona prema nezvaničnim podacima u vlasnišvu austrijske OTP Banke.

"Već sam se najavio svojim kolegama u Vladi Crne Gore, određenim ministrama da nađemo neki način da se pokrene proizvodnja peleta u Pljevljima", kazao je Vraneš.

Istakao je da su već od oktobra tražili stručnjake iz Crne Gore i okruženja i došli do zaključka da se timski i studiozno se morati raditi da se pokrenu Pljevlja.

"Ovo više nije minut do 12 da se spasu Pljevlja već sekund do 12", kazao je Vraneš.

Naveo je da je "bivša vlast toliko uzurpirala sistem da na današnji dan nemamo izglasan budžet".

"Ostalo je oko 6,5 miliona eura, međutim nema projekata i sve je stalo. Pokušaćemo da budemo racionalni i da radimo po najboljem postupku ono što se može uraditi", kazao je Vraneš.

Istakao je da će pored dječjeg dodatka opština dati dodatna primanja za djecu.

"To je ono što najmanje možemo da uradimo kao lokalna samouprava za našu djecu. Opština će da poveća dodatak sa 30 eura tako što ćemo dati još 30 svakom djetetu, ali prvo se mora usvojiti budžet", kazao je Vraneš.

Istakao je da računaju da će krajem juna budžet biti usvojen.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније