Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M. ]

16. 04. 2020. 18:58   >>  19:03

PLANTAŽE

Potpisali sporazum o mogućem smanjenju zarada

Predstavnici menadžmenta i Sindikalne organizacije Plantaža potpisali su sporazum kojim je smanjena obračunska vrijednost koeficijenta, što bi se nominalno moglo odraziti na smanjenje zarada zaposlenih od oko 30 odsto.

Iz kompanije su saopštili i da se potpisanim sporazumom štite zaposleni sa najnižim primanjima.

„Sporazum je potpisan pod uslovom i na način da se, prije svega, zaštite zaposleni sa najnižim primanjima, tako da će oni čija zarada ne prelazi 500 eura imati realno smanjenje od deset odsto. Zarade menadžmenta i druge rukovodne strukture biće umanjene oko 40 odsto“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Plantaža su objasnili da se kompanija, zbog pandemije koronavirusa, suočila sa problemima zbog kojih je u značajnom obimu smanjila, a u određenim segmentima i obustavila redovne radne aktivnosti.

Zbog toga je, kako su dodali, intezivirana komunikacija između vlasnika, menadžmenta i Sindikalne organizacije, u okviru koje su pornađena zadovoljavajuća rješenja koja manifestuju neophodni nivo jedinstva i spremnosti svih da se pristupi sagledavanju i rješavanju nastalih problema.

Iz Plantaža je saopšteno da su preduzete aktivnosti u cilju organizovanja minimuma procesa rada i ostvarivanja ušteda po svim osnovama, kako bi se obezbijedili opstanak i budućnost kompanije, materijalna egzistencija i socijalna sigurnost zaposlenih, ali i likvidnost preduzeća uz istovremeno očuvanje postojećih radnih mjesta.

Iz kompanije su naveli da je trenutno najveći dio zaposlenih u Plantažama kod kuće, sa porodicama, i da se pridržavaju preporuka Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.

„U novonastalnoj vanrednoj situaciji, za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, primarni cilj kompanije je da sačuva proizvodnju, kao i da se sve planirane agrotehničke mjere i radne operacije u njenim vinogradima i voćnjacima sprovedu na vrijeme i u zadatim agrorokovima“, rekli su predstavnici Plantaža.

Oni su podsjetili da je prošla godina, i pored toga što je završena pozitivnim poslovnim rezultatom, bila jedna od najtežih, prvenstveno zbog loše berbe uzrokovane katastrofalnim klimatskim uslovima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније