Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. / M.T. ]

10. 01. 2024. 11:48 >> 11:48
Čitaj mi:

NOVO ROČIŠTE 23. FEBRUARA

Kontrola optužnice u aferi "Plantaže" odgođena šesti put

Kontrola optužnice u slučaju "Plantaže" u podgoričkom Višem sudu odgođena je za 23. februar. Kako saznaje TVCG, jedan od okrivljenih angažovao je novog branioca, koji je tražio odgađanje ročista radi upoznavanja sa spisima predmeta.

Početkom marta prošle Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu, a bivše čelnike Plantaža tereti za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Podsjećamo, Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Sead Šahman, Đorđije Rajković i Dušan Perović uhapšeni su u julu 2022. godine zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj u privrednom poslovanju, donoseći odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnanju, između kompanija - "Plantaže" i "OMP Engineering".

Mjesec i po kasnije, lisice na ruke stavljene su i Verici Maraš koja je, kako se navodi u optužnici, izvršila očigledno štetnu odluku okrivljenih.

Danas se svi brane sa slobode od optužbi SDT-a koje ocjenjuje da je kompaniji "OMP Engineering" pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od oko 385.000 eura, a Plantažama nanesena šteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније