Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 06. 2014. 17:47 >> 17:48
1

PREDSTAVNICI LGBT

Posjetili Sigurnu žensku kuću

U sklopu obilježavanja Mjeseca ponosa i 26. juna, Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, članovi LGBTIQ Socijalnog Centra i LGBT Foruma Progres posjetili su Sigurnu žensku kuću u Podgorici.

Predstavnici dvije NVO sa direktoricom SŽK Ljiljanom Raičević razmijenili su iskustva u vezi sa funkcionisanjem skloništa, tretmanom žrtava i odnosom institucija, a posebno u vezi porodičnog nasilja koje je, uz žene i djecu, izraženo i prema LGBT osobama.

„Prepoznat je značaj i uloga koje igraju naše organizacije u crnogorskom društvu i iskazana spremnost za razvijanje međusobne saradnje. Posjeta je vid podrške misiji i radu SŽK i izraz solidarnosti LGBT zajednice sa svima koji trpe nasilje i nepravdu bilo koje vrste“, saopštili su iz Foruma Progres.

Posjetioci LGBTIQ Socijalnog Centra proteklih dana su sakupljali pomoć za SŽK koja je danas uručena, a donirane su knjige sa LGBT tematikom za biblioteku skloništa SŽK.

Tokom posjete LGBT delegacije u skloništu je primljena majka i dijete, žrtve porodičnog nasilja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније