Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

01. 04. 2024. 12:26 >> 14:25

LGBT FORUM PROGRES

Održan trening posvećen unaprjeđenju zaštite osoba koje su iskusile porodično i rodno zasnovano nasilje

Tokom vikenda 30. i 31. marta u Petrovcu je održan prvi u nizu trening namijenjen socijalnim radnicima i zaposlenima u centrima za socijalni rad iz južne regije, u domenu rada sa osobama koje su iskusile porodično i rodno zasnovano nasilje, saopštili su iz LGBT Forum progresa.

Iz te nevladine organizacije ističu da je tokom prvog dana treninga predavanje održala doc. dr Nikoleta Đukanović, koja je učesnicima kroz dva modula govorila o evropskim standardima i politikama zaštite žena od rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici, kao i o mehanizmima zaštite, efikasnih politika i dobre prakse zaštite od rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici u članicama EU.

"Tokom drugog dana treninga, predavanje o pravnom i institucionalnom okviru za zaštitu od nasilja u porodici u Crnoj Gori održala je prof. dr Vesna Simović Zvicer, nakon čega je održana radionica na temu uloge centara za socijalni, čime je trening, kroz simulaciju slučaja dobio i praktičnu komponentu. Paralelno sa trening sesijama, postavljen je i prvi od tri info-pulta namijenjen široj javnosti, sa ciljem diseminacije informativnih sadržaja, odnosno lifleta posvećenih borbi protiv sve učestalijih primjera porodičnih i rodno zasnovanih oblika nasilja, kao i mehanizmima zaštite. Realizacijom ove aktivnosti podijeljeno je preko 100 lifleta zainteresovanim građanima/kama", navode iz te NVO. 

Kako navode, aktivnost se realizuje u okviru projekta „Jednako pravno na sigurnost – bez izgovora za nasilje“ koje partnerski realizuju LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni Centar uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније