Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

06. 04. 2024. 16:20 >> 16:41
Čitaj mi:

ZA TRI MJESECA

Budva: 228 žrtava nasilja, procesuirano 275 nasilnika

Sud za prekršaje u Budvi je od 1. januar do 25. mart 2024. godine imao ukupn 251 predmet formiran po Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici, od čega je u ovoj godini zaprimljeno njih 98, saopštio je predsjednik suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Procesuirano je, kako navodi Đukanović, 275 nasilnika, dok je ukupan broj žrtava nasilja 228.

"Za isti period, sud je riješio ukupno 108 predmeta, pa je stopa ažurnosti iznosila oko 114%. Ogromna većina novozaprimljrnih predmeta je okončana na prvom ročištu u tzv. ‘hitnom postupku’, a osim sankcija koje su izricane prestupnicima, ukupno je određeno 45 zaštitnih mjera", istakao je Đukanović. 

Poručuje da zabrinjava činjenica, što je i pored nedavne izmjene krivičnog zakonodavstva u dijelu proširenja radnji izvršenja krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz člana 220 Krivičnog zakonika Crne Gore broj prekršajnih djela neznatno smanjen, što upućuje na veoma izraženu pojavu ovog društvenog fenomena, koja mora dobiti još snažniji institucionalni odgovor od svih nadležnih institucija u državnom aparatu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније