Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Слободан Докнић [ TVCG ]

07. 12. 2023. 07:15 >> 07:15

NAKON PRILOGA NA TVCG

Samohrana majka iz skloništa uskoro dobija smještaj i jednokratnu pomoć

Nakon priloga emitovanog u Dnevniku TVCG prije dva dana, žrtva nasilja u porodici, kojoj je, kako je tvrdila, rečeno da napusti sklonište, ipak će odahnuti. Kako je za Televiziju Crne Gore istakla, reagovalo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja i pronađeno je rješenje za njen smještaj.

Ovoj samohranoj majci je u septembru ukinuto materijalno obezbjeđenje, prema rješenju Centra za socijalni rad, zbog neprijavljivanja promjene adrese stanovanja.

"Tu je ministarka ostala u šoku kada je vidjela zašto je ukinuto materijalno i ona tvrdi da to nije smjelo da se desi i da je vjerovatno bila neka greška u Centru za socijalni rad", kazala je samohrana majka u razgovoru za TVCG.

Tako da su joj, kako je kazala, obećali da će joj biti vraćeno i materijalni i dječiji dodatak.

"I sve to što do sada nisam primila, a što me je sledovalo", dodala je ona. 

Marina Medojević, direktorica Banke hrane, pojasnila je da je promjena adrese uslov za nastavak davanja socijalne pomoći.

"Mislim da kada ste u sigurnoj kući ko će od vas očekivati da ste u sigurnoj kući. S obzirom da je gospođa od 20. avgusta u sigurnoj kući, a rješenje o ukidanju MOP-a je stiglo 27. avgusta. Znači na taj dan je rješenje, tako da je malo diskutabilno uopšte kako se to dešava", dodala je ona. 

U međuvremenu, pronađeno je rješenje za njen smještaj. Pored materijalnog obezbjeđenja ukinut joj je, kaže i dječiji dodatak za četvoro djece, pa je sada porodica bez ikakvih primanja.

"Kada se žrtve nalaze u skloništu valjda bi im trebala biti neka veća podrška. Posebno mi je čudno da barem djeca nemaju dječiji dodatak. Sada ga imaju svi, pa čak i djeca bogatih roditelja, barem 30 eura. Pa su eto ta djeca mogla dok se ne premosti taj period makar po tih 30 eura da imaju neke najosnovnije stvari. Čujemo da djeca ne idu u školu, jer nemaju jakne i kišobrane", zaključila je Medojević.  

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja nijesmo uspjeli da dobijemo odgovor da li je bilo propusta pri donošenju rješenja za ukidanje materijalnog objezbjeđenja.

Žrtva nasilja kazala je da su joj iz Centra za socijalni rad nagovijestili da će ubrzo dobiti jednokratnu pomoć.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније