Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Krsto Gazivoda, TVCG

19. 04. 2024. 17:06 >> 17:11
Čitaj mi:

MINISTARKA ZA TVCG

Napravljeni koraci ka rješavanju problema onkoloških pacijenata

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić je za Televiziju Crne Gore kazala da su već napravljeni prvi koraci ka rješavanju problema onkoloških pacijenata.

Onkološki pacijenti i njihove porodice, zajedno s nevladinom organizacijom "Diši", protestovali su ispred zgrade Ministarstva rada i socijalnog staranja zbog dugih lista čekanja za tuđu njegu i invalidninu.

“U prvostepenim komisijama koje su formirane u januaru ima onkologa, to je prvi put da se u zadnjih 10 do 5 godina nalaze ljekari koji su onkološke struke Intencija tih dužih lista čekanja dovela je ministarstvo rada i socijalnog staranja u tu situaciju da poveća broj ljekara u ljekarskim komisijama sa tri na pet i da broj predmeta za odlučivanja ne bude 150 već 250”, kazala je Nišić.

Ministarka Nišić poručuje da je formirana radna grupa koja će da promijeni i drugi pravilnik o dodjeli tuđe njege i lične invalidnine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније