Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

10. 10. 2023. 11:04 >> 14:22

ZLOUPOTREBA POLOŽAJA

Šaranović podnio krivičnu protiv Markovića zbog afere "Stanovi"

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Danilo Šaranović podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora podgoričkog preduzeća "Sportski objekti" Vojislava Markovića i bivših članova Odbora direktora zbog zloupotrebe službenog položaja.

 

Bivši direktor privrednog društva Sportski objekti Vojislav Marković dva puta je riješio stambeno pitanje na račun Glavnog grada, a onda je tražio zamjenu drugog za treći stan, saopštio je ranije Šaranović.

Kako je kazao Šaranović, tražio je i otpremninu, uz nadoknadu za neiskorišćene odmore u kompaniji na čijem je čelu bio, u iznosu od skoro 70.000 eura.

Šaranović je ranije na vanrednoj pres konferenciji kazao da je Glavni grad kupio trosoban stan za potrebe Dječijeg saveza na čijem se čelu nalazio Božidar Vuksanović. Taj stan dodijeljen je Markoviću, uz nadoknadu od 10 posto.

“Marković poklanja stan svom sinu. Po tada važećem Pravilniku o rješavanju stambenih pitanja zaposlenih piše da pravo na to nemaju oni kojima je Privredno društvo riješilo stambenu potrebu ili je adekvatno riješena od nekog drugog pravnog lica, kao ni oni koji su pravo svojine prenijeli na drugo lice”, saopštio je Šaranović.

Tvrdi da, kako je stav dvije pomenute odluke bio barijera Markoviću za ostvarenje daljih nauma, ovo preduzeće 2019. u vrijeme mandata prethodne gradske uprave mijenja ovaj Pravilnik o rješavanju stambenih potreba, i taj stav više ne postoji.

“Gospodin Marković nakon donošenja novog pravilnika Sportskim objektima predaje novi zahtjev za rješavanje stambenog pitanja, koji se usvaja. Marković u prilogu prilaže uvjerenje da ne posjeduje nepokretnosti”, navodi Šaranović, koji tvrdi da se na dokumentima nalazi adresa prvobitno dobijenog stana, koji je poklonio sinu.

Kazao je da je Marković dobio novi stan uz obavezu plaćanja svega 50 odsto vrijednosti.

“Nakon godinu obraća se zahtjevom da mu se drugi stan zamijeni za treći stan”, rekao je Šaranović.

On je tada naglasio da pada DPS-a 2020. godine Glavni grad postaje utočište DPS funkcionera iz Vlade Duška Markovića.

Istakao je i da Božidar Vuksanović tada sklapa ugovor o pružanju konsultantskih usluga u Sportskim objektima.

“Ova vrsta ugovornog odnosa traje 18 mjeseci. Za to biva mjesečno plaćan 1.000 eura. Prema svjedočenju zaposlenih, za tih 18 mjeseci pružanja usluga nije ni prešao prag Sportskih objekata”, tvrdi Šaranović.

Marković, koji je dva puta riješio stambeno pitanje nakon prestanka funkcije pokreće spor pred Agencijom za mirno rješavanje sporova, i, kako kaže Šaranović, potom traži isplatu naknade i neiskorišćenih odmora u iznosu od skoro 70.000 eura.

“On ovo traži od Privrednog društva Sportski objekti na čijem je čelu bio godinama, i koje godinama dobija negativne ocjene. I sve to kao direktor kojeg je više zaposlenih tužilo za mobing. Mi ćemo podnijeti krivične prijave jer je to potreba javnog interesa”, kazao je Šaranović.

Poručio je DPS-u, koji je predložio mjere za podstanare, da to pitanje riješe na način što će njihovi funkcioneri vratiti stanove.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније