Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M./M.T.

23. 04. 2024. 12:52 >> 18:39
4
Čitaj mi:

ŠARANOVIĆ

Uhapšeno osam policajaca, krivične protiv 27 stranaca 

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je da je Odjeljenje unutrašnje kontrole Uprave policije ODT-u u Podgorici podnijelo krivičnu prijavu protiv osam policijskih službenika iz sektora Granične policije zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela u produženom trajanju primanjem mita, kao i protiv 27 stranih državljana koji dolaze iz Albanije, Kosova i Turske, a koji su u pojedinačnim slučajevima počinili isto toliko krivičnih djela davanjem mita.

Uhapšeni su, kako prenosi TV Vijesti, Nikola Janičić, Zoran Radonjić, Igor Živković, Enver Drešaj, Momo Popivoda, Ivan Boljević, Vaso Radunović i Dragoman Milošević. 

Ranije jutros, kako je kazao Šaranović, postupajući po nalogu osnovne državne tužiteljke povodom navedenog predmeta, odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije preduzelo je niz mjera koje su rezultirale hapšenjem osam policijskih službenika. 

On je naglasio da su službenici iz odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije u nastavku ove akcije po nalogu postupajuće državne tužiteljke preduzimaju dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lišenja slobode 27 stranaca zbog sumnje u vršenje krivičnog djela davanje mita policijskim službenicima na graničnom prelazu Božaj.

Šaranović je kazao da se u ovom trenutku još uvijek vrše pretresi službenih prostorija.

"Dobijamo nezvanične informacije da je pored materijalnih dokaze koje do ovog monemta imamo na raspolaganju, biti pronađeni i drugi materijalni dokazi koji će ovo dodatno potvrditi", istakao je on.

Naglasio je da oni ovakva krivična djela nijesu činili pojedinačno, već organizovano.

"Ne mogu detaljnije saopštiti u ovom trenutku, ali biće poznato javnosti u narednih nekoliko dana", kazao je Šaranović.

Od osam policijskih službenika koji su uhapšeni, kako je kazao, njih sedam je uhapšeno na službenom mjestu dok je jedan od njih uhapšen u Danilovgradu.

Šaranović je istakao da je tačno je da je prilikom hapšenja jednom policijskom službeniku pozlilo.

"Prilikom hapšenja, jednom policijskom službeniku pogoršalo se zdravstveno stanje", kazao je Šaranović. 

Šaranović je naglasio da je aktuelni društveni trenutak i njihova fokusiranost apsolutnom prioritetu Crne Gore a to je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije ključni su razlozi zbog koji su pokrenuli čitav set kontrolnih mehanizama u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Svjesni smo da je lišavanje slobode dva bivša direktora policije, bivša pomoćnika Uprave policije u sektoru za borbu protiv kriminala i brojnih drugih policijskih službenika stavilo na teret mnogo toga što ne stoji svim onim časnim policijskim službenicima. Zbog svega navedenog, dužni smo da iskorijenimo korupciju", istakao je on. 

Podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, izdalo je jutros nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova – Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da se liši slobode osam policijskih službenika Sektora granične policije (J.N., R.Z., Ž.I., E.D., P.M., B.I., R.V. i M.D.).

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније